KADİR GECESİ’NDE BEYLİKDÜZÜ’NDE BULUŞTULAR…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde geleneksel hale dönüştürdüğü ve bu yıl yedincisi yapılan ‘Kadir Gecesi Hayırlı İftar Sofrası’ programına katıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına oldukça yoğun katılım dikkat çekti.

image 16

Beylikdüzü Belediyesi’nin her yıl Kadir Gecesi’nde düzenlediği geleneksel ‘Hayırlı İftar Sofrası’ etkinliği, pandemi sebebiyle verilen iki yıllık aranın ardından bu yıl ilk kez kapalı pazar yeri olan ‘Pazar İstanbul’ alanında kuruldu. Manevi duyguların üst düzeyde yaşandığı iftarda, 15 bin kişi dualar ederek oruçlarını açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadir Gecesi’nde Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği “7’nci Geleneksel Beylikdüzü Hayırlı İftarlar Sofrası”na katıldı.

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı iftar, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki “Pazaristanbul”da gerçekleştirildi. Orucunu annesi Hava İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu ile birlikte aynı masada açan İmamoğlu, iftar sonrasında bir konuşma yaptı.

Halef ve selef başkanlardan, konuklara mesaj.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Dayanışma ve yardımlaşma başta olmak üzere, ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden de güçlü bir şekilde kenetleniyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” mesajı verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Beylikdüzü’nde hep birlikte bir sevgi inşa ettik. Şimdi Beylikdüzü ruhunu bütün İstanbul’a yaymaya çalışıyorum.” dedi.

Ekrem İmamoğlu: Beylikdüzü’nde zorluk çıkardılar, gittik İBB’yi aldık

Beylikdüzü’ndeki “Pazaristanbul”un yapımında engellerle karşılaştıklarını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, “Gittik biz de Büyükşehir Belediyesi’ni almak zorunda kaldık” dedi.
IBB Baskani Ekrem Imamoglu scaled

‘BEYLİKDÜZÜ RUHUNU BÜTÜN İSTANBUL’A YAYMAYA ÇALIŞIYORUM’

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “hep birlikte bir sevgi inşa ettiklerini” söyleyen İmamoğlu, “Beylikdüzü’nde hiç kimsenin yaşam biçimine, siyasi anlayışına bakmaksızın, bir arada çok özel bir komşuluk, hemşehrilik, bir şehirli olma duygusunu var ettik. Şimdi ben ne yapıyorum biliyor musunuz? Sizlerle nasıl güzel bir dönemi geçirmişsem, aynı şeyi, o Beylikdüzü ruhunu bütün İstanbul’a yaymaya çalışıyorum. İstanbul’un neresinde olursam olayım, sizlerin sevgisinden ve ilgisinden inanılmaz bir şekilde besleniyorum. Beylikdüzü’nde muazzam bir vicdan köprüsü kurduk. Bugün, Mehmet Murat Çalık Başkanımın 7 yıl önce başlattığımız geleneği devam ettirmesi benim için büyük bir mutluluk. Allah, tuttuğumuz oruçları kabul etsin.” dedi.

‘RAMAZAN AYINDA BİLE KUMPAS DÜŞÜNENLERE ALLAH YARDIM ETSİN’

“Kadir Gecesi’nde bile, Ramazan ayında bile iftira ile kumpas ile bize kötülük düşünenlere bile Allah yardım etsin” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Ben, onlar için de dua ediyorum. Bu ülkede kötü düşünceye sahip kim var ise Allah onların kalbine güzellikler sunsun. Hayatım boyunca hiç kimseye karşı ne nefret besledim ne de küsebildim. Neye inanıyorum? İyilikle düşünen insan, doğrulukla hayatını yürüyen insan asla yıkılmaz. Ben hiç kimse için kötü düşünmedim, düşünmeyeceğim. Adaletsizlikle, hukuksuzlukla evlatlarından ayrılan, ayrılmak zorunda bırakılan anneleri, babaları, insanları da bir an önce hukukla, adaletle birlikte yuvalarına dönmeleri için Kadir Gecesi’nde dua ediyorum.”

image 17

‘YAPILAN KÖTÜLÜKLER HİZMETLERİ GECİKTİRİYOR’

İftarı gerçekleştirdikleri alanın yapımı sırasında önceki İBB yönetiminin zorluklar çıkardığını söyleyen İmamoğlu, “Yapılan kötülüğün, hizmeti geciktirmesi açısından şuranın bile temelini atmak, hazırlığını yapmak için öyle büyük çabalar ortaya koyduk ki… Başlandı, durduruldu. Başlandı, mahkemeye verildi. Başlandı, projesi iptal edildi. Yetmedi, Büyükşehir Belediyesi geldi, buranın şantiyesini zapturapt altına almaya kalktı. Ne yaptık? Gittik biz de Büyükşehir Belediyesi’ni almak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

image 18

ÇALIK: 2 YIL SONRA İSTANBUL’UN EN KALABALIK İFTAR SOFRASINDAYIZ

İftarda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da “Pandemi nedeniyle 2 yıl arka arkaya Ramazan’da kalabalık iftar sofralarında bir araya gelememiştik. Halen de pandemiyi tamamen atlattığımız söylenemez, ama ağır seyrettiği günleri geride bıraktık. Bu sayede 2 yıllık bir aradan sonra, bu yıl İstanbul’un en kalabalık iftar sofrasında yeniden bir arada olmanın saadetini yaşıyoruz” dedi.

image 19

İftarda emeği olanlara ve katılanlara teşekkür eden Çalık, “Hayırlı İftarlar Sofrası’nı Beylikdüzü’nde ilk kez 8 yıl önce Ekrem Başkanımızla beraber kurmuştuk. O gün bugündür, bu geleneği sürdürüyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve davetimize icabet eden tüm komşularıma teşekkür ederim” diye konuştu.

Çalık: Birlik ve beraberliğimiz daim olsun

Tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olmasını dileyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı konuşmada, “Kent yoksulluğu şiddetlenirken, yoksulluğun en temel gıda ürünlerine erişimi bile ne kadar zorlaştırdığına her gün tanık oluyoruz. Ama umutsuz değiliz; toplumumuzun umutsuzluğa sürüklenmesine de izin vermeyeceğiz. Dayanışma ve yardımlaşma başta olmak üzere, ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden de güçlü bir şekilde kenetleniyoruz. Bu sofrada hep birlikte olmanın kıymeti paha biçilemez. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” ifadelerine yer verdi. Ramazan ayı boyunca Beylikdüzü’nde dayanışmayı en üst seviyede tuttuklarına da değinen Çalık, “Beylikdüzü Mutfak’ta tenceremiz sürekli kaynıyor. İhtiyaç sahibi komşularımıza her gün bu mutfaktan yüzlerce sıcak yemek çıkarıyoruz. Binlerce erzak kolisini evlere ulaştırıyoruz. Meydanlarımızda iftariyelik çorba ve sıcak yemek dağıtıyoruz. Dahası, her gün iftarda komşularımızın evlerine misafir olup kendilerine kulak veriyoruz; dertlerine ortak olmaya, sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz.” dedi.

Beylikduzu Belediye Baskani Mehmet Murat Calik 2 scaled

İftar programına; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra, CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat ile Turan Aydoğan ve İBB CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı,İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu,CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, protokol üyeleri ve geniş bir halk topluluğu katılım sağladı. Pandemi sebebiyle verilen iki yıllık aranın ardından ilk kez Pazar İstanbul’da gerçekleşen iftarda, 15 bin kişi hep birlikte dualar ederek oruçlarını açtı. Kadir Gecesi’nin maneviyatının yoğun bir şekilde hissedildiği programın başlangıcında Neyler ve Defler grubu tasavvuf müziğinin en güzel örneklerini sergiledi. Ardından ise Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile birlikte dualar edildi. Ayrıca, alanın dışına konulan araçlardan da vatandaşlara iftariyelik ve sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KADİR GECESİ’NDE BEYLİKDÜZÜ’NDE BULUŞTULAR…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!