”Kanal İstanbul Bir Rant Projesidir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Halk TV’de Haber Masası programında Can Coşkun’un sorularını yanıtladı.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

”Kanal İstanbul Bir Rant Projesidir”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, muhalefetin “Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkeye mesafe koyacağız, paralarını ödemeyeceğiz” sözlerine uluslararası tahkimi adres göstererek “Söke söke alırlar” yanıtını vermesine değindi.

Kanal İstanbul projesinin bir rant projesi olduğunu vurgulayan Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:

”Bu sürece nasıl gelindi buna bakmak lazım. Sayın Akşener ve sayın Kılıçdaroğlu kamu kaynaklarının pervasızca harcanması sonucu ”biz göreve gelirsek bu paraları ödemeyeceğiz” diyerek bir mesaj verdiler. Bunun örnekleri var. Bunlar çok basit konular. Üzüldüğümüz şu ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bu ülkedeki herkesin Cumhurbaşkanıdır ve herkesi kucaklaması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanının tehditkar bir dille kullandığı ”müteahhitler söke söke paralarını alırlar” cümlesini, sayın Cumhurbaşkanına yakıştıramadım. Bu ülkede iktidar değişecek. Buradan tekrar söylemek istiyorum bu konu çok su götürür. Kanal İstanbul bir rant projesidir, bir beton kanaldır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber ülkemiz tek kişilik bir idare sistemine geçti.”

”Kanal İstanbul Projesi, Katar Projesi Haline Getirildi”

”Kanal İstanbul” projesinin bir ”Katar Projesi” haline getirildiğini kaydeden Özkan, ”Bu Kanal’ın İSKİye maliyeti yaklaşık 30 milyar. İSKİ’nin bütçesi 8 milyar. Siz İSKİ’nin onayını almadan bu projeyi nasıl yapacaksınız? Kanalların bir anlamı olur. Ya su yolunu kısaltır, ya da ekonomik bir refah sağlar. Peki bu kanalın ne faydası, anlamı var? Bu kanalın hiçbir anlam taşımıyor. Gereksiz bir kanaldır. Bu kanalın İstanbul’da bir karşılığı yok. Halka rağmen bir şey yapmamalısınız. Bu proje bir katar projesi haline getirildi. Biz İYİ Parti olarak bu projeye karşıyız. Burada bir rant projesi oluşturulmuş. Sayın Cumhurbaşkanı Türk milleti için hareket etmeli, müteahhitlerin muhasebeciliğini yapmamalı. ” diye konuştu.

”Bu Devran Dönecek!”

Açıklamalarında, Cumhurbaşkanlığı’nca, yayınlanan ”kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi” ne de değinen Özkan, genelge için ”Cumhurbaşkanı bu genelge ile beraber ”cumhurbaşkanlığına dokunmayın. Biz şatafatımızdan taviz veremeyiz, itibardan tasarruf edemeyiz” diyor. Sanki bu ülkenin halkı Cumhurbaşkanının ve ailesinin hizmetkarı. Cumhurbaşkanı, tasarruftan muaf tutuluyor. Cumhurbaşkanlığı ve meclis harici herkes kemer sıkmaya yönlendiriliyor. Bu devran dönecek. Sayın İmamoğlu göreve geldiğinde vakıflara yardımları ortadan kaldırdı.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Kanal İstanbul Bir Rant Projesidir”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!