Kazım Koyuncu ölümünün 16. yılında anılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanatçı Kazım Koyuncu, vefatının 16’ncı yıl dönümünde anılıyor. Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu, Koyuncu’nun seslendirdiği Megrelce eser “Tsira”yı yorumladı. Kadınlar, Koyuncu’yu; “Her şeye rağmen yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya’ demiştin. Biz de senin şarkılarını nefesimiz kesilene dek söylemeye devam edeceğiz. Biz teşekkür ederiz şair ceketli çocuk. İyi ki bu dünyadan geçtin” diyerek andılar.

Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden, “Şair ceketli çocuk” olarak tanınan Kazım Koyuncu, yaşamını yitirmesinin 16. yıl dönümünde anılıyor. Rize’ye bağlı CHP’li Fındıklı Belediyesi’nin Kadın Korosu, Koyuncu’nun anısına; Megrelce eser “Tsira”yı seslendirdiler. 

Sosyal medyada paylaşılan videoyu, kadınlar, Koyuncu’nun, “Her şeye rağmen yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya” sözlerine atıf yaparken, “Biz de senin şarkılarını nefesimiz kesilene dek söylemeye devam edeceğiz. Biz teşekkür ederiz şair ceketli çocuk. İyi ki bu dünyadan geçtin” dediler. 

KAZIM KOYUNCU KİMDİR? 

Kazım Koyuncu, resmi doğum tarihi 10 Mayıs 1972 olsa da nüfusa geç kaydedildiği için 7 Kasım 1971’de Cavit ve Hüsniye Koyuncu çiftinin 6 çocuğundan beşincisi olarak Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy’de dünyaya geldi.

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne kayıt yaptırdı. 1993’te okulu bırakan Koyuncu, bir röportajında, “Zor dönemler, o okulu bitirip kaymakam falan olacaksın ya da kendi istediğin işi yapacaksın ama hep soru işaretleri olacak, sonu nereye varacak? Bu tercihlerden soru işaretli olanını tercih ettim” demişti.

Müziğe küçük yaşlarda hevesli olan Koyuncu, Dinmeyen adlı grupla sahne almaya başladı. Daha sonra Mehmedali Barış Beşli, Metin Kalaç, Gürsoy Tanç gibi isimlerin yer aldığı “Zuğaşi Berepe” (Denizin Çocukları) adlı grupla Türkiye’de ilk “Lazca Rock” tarzda müziği icra etti. 

Grubun dağılmasından sonra Koyuncu, 2001 yılında “Viya”, 2004 yılında ise “Hayde” albümlerini çıkardı. 2004 yılının sonunda kendisine akciğer kanseri teşhisi konulmasının ardından 25 Haziran 2005’te tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Vefatı sonrası 2006 yılında “Dünyada Bir Yerdeyim” albümü yayınlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kazım Koyuncu ölümünün 16. yılında anılıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!