Kılıçdaroğlu: ”Mafyanın at koşturacağı bir ülke yaratıldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının ardından başlayan tartışmalara dair açıklamalarda bulundu.

CHP lideri, “Bir devlet, rüşvet alan kişiyi büyükelçi atarsa mafya ne yapar?” diyen Kılıçdaroğlu, “Bütün bunlarla aslında mafyanın da at koşturabileceği bir ülke yaratıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının ardından başlayan tartışmalara dair değerlendirmelerde bulundu. İktidara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “mafyanın at koşturacağı bir ülkenin yaratıldığını” söyledi.

Kılıçdaroğlu, Halk TV’de Liderler Özel Söyleşisi’nde gazeteci Suat Toktaş, İpek Özbey, Ozan Gündoğdu ve Gökmen Karadağ’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Programda Sedat Peker’in iddialarına dair değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Bir devlet, rüşvet alan kişiyi büyükelçi atarsa mafya ne yapar? Man Adası’nda yani vergi cennetlerinde paraları var. Yani Erdoğan ailesinin paraları. O paralar Türkiye’ye geldi, 1 kuruş vergi ödemediler. Ama esnaf, çiftçi, emekli, asgari ücretli ödüyor. Bir devleti yöneten aile, vergi cennetlerinde para tutar ve o parayı Türkiye’ye transfer ederse, vergi ödememek için mafya ne yapar?” dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Devleti soyan bir Ticaret Bakanı. Üstelik bakan olmadan önce, devletin başında olan kişinin eşinin adının kullanıldığını da resmi belgelere aktarılan bir ortamda, bu kişiyi getirip bakan yapıyorsunuz. Ve bakan açıkça devleti soyuyor, mafya ne yapar?”

“TEHDİDE BOYUN EĞİYOR”

“Bir kişiyi düşünün, devletin en tepesinde ve Türkiye Cumhuriyet’i devletini temsil ediyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Makamda oturan kişi mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyor. ‘Mal varlığını araştırırız’ diye tehdit ediyorlar. ‘Araştırmazsanız namertsiniz’ diyemiyor. Tehdide boyun eğiyor. peki mafya ne yapacak o zaman?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Hazine ve Maliye Bakanı, 128 milyar doları yok eden adam, görevinden ayrılırken bir tweet atıyor; ‘at izi, it izine karıştı’ diye. At izinin it izine karıştığı bir ülkede mafya ne yapar? Vatandaşlarımız bunu hafızalarının bir yerine tutsunlar. Ne demek at izi it izine karıştı? Yani devlet devlet olmaktan, hükümet hükümet olmaktan çıktı; Türkçe tercümesi budur.”

“Bütün bunlarla aslında mafyanın da at koşturabileceği bir ülke yaratıyorsunuz” diyen Kılıçdaroğlu, “Mafya lideri ne diyecek? ‘Kardeşim rüşvet alanı büyükelçi yaptın, ben de kokain satıyorum! O da yasak, bu da yasak ama sen kanunu tanımıyorsun, ben de bunu tanımıyorum!’ diyor. ‘İkimizde geçinip gidiyoruz’ diyor. Böyle bir devlet anlayışı olur mu? Olmaz!” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kılıçdaroğlu: ”Mafyanın at koşturacağı bir ülke yaratıldı”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!