Konya Büyükşehir Belediyesi’nden skandal hamle!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’nun adını bir caddeye vereceği ortaya çıktı.

Kararın bir sonraki Belediye Meclis toplantısında alınacağı ileri sürüldü. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’nun adını yaşatmaya çalışıyor. Geçen Mayıs ayında ölüm yıldönümünde Kadir Mısıroğlu’nu ‘saygıyla’ anan belediye başkanlığı, yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, Kadir Mısıroğlu’nun isminin Konya’da yaşatılmak istendiği, bu nedenle de adının yeni açılacak bir caddeye ya da sokağa verileceği öğrenildi. Karar almak için bir sonraki meclis toplantısının beklendiği belirtildi. Konuyla ilgili ilk tepki İYİ Parti Konya İl Başkanlığından geldi.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu yaptığı açıklamada, “İsmi caddeye vermeyi düşünülen bu kişi Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluş değerleriyle kavgalı olmasıyla bilinmektedir. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ‘pezevenk’ diyecek kadar kendinden geçmiş bu kişinin isminin bir caddeye verilmesi kabul edilemez” dedi.

Tozoğlu şöyle devam etti:

“Bu vesileyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Altay’a tavsiyemiz eğer varsa bu vahim hatalı düşüncesinden derhal vazgeçmesidir. Eğer böyle bir düşüncesi var ise  ismi Cumhuriyet ve kurucu değerlerimize düşman kişileri taltif eden bir kişi olarak hafızalarda yer alacaktır.
Kıymetli hemşehrilerimiz de bilmelidir ki konunun yakından takipçisi olacağız. Milletimizin ve milli değerlerimizin düşmanlarının taltif edilmesine rıza göstermeyeceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konya Büyükşehir Belediyesi’nden skandal hamle!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!