MÜZELERLE İLGİLİ TARTIŞILACAK KARAR!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle; ‘belediyelere ve üniversitelere ait müzeler’ Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı’nın talebi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Milli Saraylar’a devredilebilecek…

YEREBATAN SARNICI.jpg1

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı’nın, cumhurbaşkanının onayıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin ve üniversitelerin müzelerinin yönetimini devralabilmesinin önü açıldı. Buna göre, belediyelere ve üniversitelere ait müzeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Milli Saraylar’a devredilebilecek.

‘Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’, bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. 97 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 12 sayılı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 4’üncü maddesine, “Başkanlık, cumhurbaşkanının onayıyla yeni müze kurabilir veya kamu kurum ve kuruluşlarının müzelerinin yönetimini devralabilir” fıkrası eklendi. Böylece de belediyelere ve üniversitelere ait müzelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Milli Saraylar’a devredilebilmesinin önü açıldı.

Kararnamenin 8’inci maddesine de “Başkanlığın envanterindeki tarihi objelerin restorasyon ve konservasyonlarını yapmak veya yaptırmak ve tarihi objelerin yaşatılmasına ilişkin gerekli önlemleri almak” fıkrası eklendi.

BELGE ARANMADAN ZANAATKÂR ÇALIŞTIRILABİLECEK

Kararnamenin 17. maddesine eklenen “Bu şarta uygun çalıştırılacak zanaatkâr temin edilememesi hâlinde, söz konusu işlerde zanaatında ustalaşmış ve temayüz etmiş olmak şartıyla belge aranmaksızın da zanaatkâr çalıştırılabilir” fıkrası da dikkat çekti.

yerebatan sarnici

İSTANBUL’DA İBB VE ÜNİVERSİTELERE BAĞLI BELLİ BAŞLI 18 MÜZE BUNUYOR

Kararnamenin yayınlanmasıyla birlikte ülkede en çok müze barındıran kentlerden olan İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve üniversitelere bağlı 18 önemli, tarihi müze bulunuyor.

İBB’ye bağlı müzeler şöyle:

“Yerebatan Sarnıcı, Tanzimat Müzesi, Miniatürk Müzesi, Kont Szechenyi İtfaiye Müzesi, Atatürk Müzesi, Aşiyan Müzesi, İSKİ Su Medeniyetleri Müzesi, Terkos Pompa Müzesi, İSKİ Su Medeniyetleri Müzesi Cendere Hamidiye Pompa İstasyonu, Tekfur Sarayı Çini Müzesi, Şehir Müzesi (Depo)”

Üniversitelere bağlı müzeler de şunlar:

“İstanbul Üniversitesi Rıdvan Çelikel Arkeoloji Müzesi, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kulesi Anıt Müzesi, II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Müzesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Tarihi Müzesi, Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi, İstanbul Üniversitesi Türk Eczacılık Tarihi İhtisas Müzesi.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MÜZELERLE İLGİLİ TARTIŞILACAK KARAR!…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!