Müzik yapımcısı Hasan Saltık hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binden fazla albüme yapımcı olan müzik emekçisi Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti.

Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık’ın acı haberini sanatçı Ferhat Tunç, sosyal medya hesabından aktardı.

Saltık’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Tunç, paylaşımında “Kalan Müzik sahibi ve hemşehrimiz Hasan Saltık’ın geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Tüm Saltık Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Devri daim olsun” ifadelerini kullandı.

Müzik piyasasında önemli çalışmalara imza atan Saltık, vefatından kısa bir süre önce Anadolu Ajansı ile bir söyleşi gerçekleştirmişti.

Saltık, söyleşide, “Projelere hiç ticari olarak bakmadık. Yani her zaman kazandığımız paranın şirket ve kurumsal olarak bir bölümünü, ‘Şu projeye, bu projeye gitsin’ diye harcadık, bir getirisinin olduğunu düşünmeden.” ifadelerini kullanmıştı.

HASAN SALTIK KİMDİR?

Klasik Türk müziği ile Anadolu, Kafkas ve Balkan halk müziklerinin nadide örneklerini derleyerek, müzikseverlerle buluşturan Saltık, 1964 yılında Tunceli’de dünyaya geldi.

İlköğrenimini Tunceli’de, ortaöğrenimini ise İstanbul’da tamamlayan Saltık, İstanbul Devlet Konservatuvarında başladığı obua eğitimini ekonomik güçlükler nedeniyle yarım bırakarak Suadiye Lisesine devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Müzik yapımcısı Hasan Saltık hayatını kaybetti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!