”Ne Kadar Para Toplandı?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplanan ve Türkiye Şehit Aileleri ve Gazi Dayanışma Vakfı’na devredilen yardım paralarının akıbetini sordu.

Çıray, “Şehit aileleri ve gazilerimize yardım için kurulan bu vakfın da birden fazla maaş alanlar için ilave bir maaş kaynağı olarak kullanılıp kullanılmadığının ortaya çıkması için vakfın tüm parasal faaliyetleri millet ile paylaşılmalıdır” dedi.

Aytun Çıray, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın mütevelli heyeti başkanlığını da yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle TBB’ye soru önergesin verdi.

“NE KADAR PARA TOPLANDI?”

Çıray, önergesinde; 15 Temmuz sonrası düzenlenen kampanyada 338 milyon TL ile Dolmabahçe saldırısından sonra düzenlenen kampanyada ise 52 milyon TL’nin söz konusu vakfa devredildiğini anımsattı. Çıray, önergesinde şunları kaydetti:

“Sayın Derya Yanık, şehit ailelerine ve gazilere ayda bin 500 TL, önümüzdeki Kurban Bayramı için de bin 100 TL ödeneceğini açıklamıştı. 2020 Nisan – 2021 Temmuz döneminde, 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize toplam 56,9 milyon TL ödeme yapıldığı da yine Sayın Bakan tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Ancak diğer yandan Beşiktaş saldırısında şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve gazilerimize ne ödendiğini bilmiyoruz. Kendisinden alınan paraların nereye harcandığını bilmek, milletin hakkıdır ve bu zamana kadar kaç para toplandığı ve ne kadar nemalandırıldığı, derhal millete şeffaf bir biçimde açıklanmalıdır.”

“VAKFIN FAALİYETLERİ TİCARİ SIR OLAMAZ”

Vakfın para hareketleri ile ilgili bilgilerin ticari sır kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirten Çıray, “İçinde bulunduğumuz rejimin tabiatı gereği her gün başka bir yolsuzluk skandalıyla güne uyanıyoruz. Ancak AKP iktidarının yolsuzluklarının örtbas etmek için ‘ticari sır’ ifadesinin kullanılmasını da artık bu millet kabul etmiyor” dedi.

“Şehit aileleri ve gazilerimize yardım için kurulan Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın da birden fazla maaş alanlar için ilave bir maaş kaynağı olarak kullanılıp kullanılmadığının ortaya çıkması için vakfın tüm parasal faaliyetleri millet ile paylaşılmalıdır” diyen Çıray, Yanık’a şu soruları yöneltti:

“VAKIF YÖNETİCİLERİNİN MAAŞLARI NE KADAR”

-Bu zamana kadar vakfa ne kadar getiri sağlandı? Toplanan yardım paraları hangi yolla “nemalandırıldı?

-Vakfın kurulduğundan bu yana giderlerinin toplamı ne kadardır?

-Söz konusu vakıfta kaç kişi çalışmaktadır? Vakfın yöneticilerinin toplam maaşları ve yıllık ücret ödemelerinin toplamı ne kadardır?

-Vakfın genel gider kalemleri nelerden oluşmaktadır? Temsil gibi harcamaların tutarları nelerdir?

-15 Temmuz ve Beşiktaş saldırısı mağdurlarına yapılan ödemeler eşit olarak mı yapılmaktadır?

-Vakfın kuruluşundan bugüne kadar kampanyalarda topladığı paraların toplam tutarı nedir?

-Vakfın kuruluşundan bugüne kadar hak sahiplerine yaptığı ödemelerin toplamı nedir?”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Ne Kadar Para Toplandı?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!