PROFESÖR KADIOĞLU UYARDI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İTÜ Uzay Bilimleri ve Meteoroloji uzmanı Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu, kar için gün ve saat vererek; Yolda kalmak istemeyenleri uyardı…

image 12

Ünlü iklim bilimci Mikdat Kadıoğlu, İstanbul’da beklenen kar yağışıyla ilgili uyarıda bulundu.

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da etkili olan kar yağışı cumartesi günü yeniden etkisini gösterecek. Bugünden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların kar yağışına dönmesi bekleniyor.

Ünlü iklim bilimci Mikdat Kadıoğlu‘ndan da kar yağışıyla ilgili uyarı geldi. Sosyal medyadaki takipçileri ile kurduğu yakın diyalog ve esprili yazışmalar ile özellikle Twitter’da dikkatleri üzerine çeken İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, yine sosyal medya hesabından takipçilerini ve kamuoyunu uyardı… Kadıoğlu yaptığı paylaşımında; “Bu model başarılı. Tren katarı gibi sıralanmış Rayleigh Benard Convection hücrelerini çok güzel yakalamış. Yarın (cuma) öğlenden sonra “Tren Etkili Kar” (TEK) var. Hep amatörler mi bir şeyler uyduracak. Cuma akşam yolda kalmamak için işten erken çıkın, bu iyiliğimi unutmayın” uyarısında bulundu.

mikdat kadioglu 768x512 1

170320222121277168264

Kadıoğlu, beklenen kar yağışı nedeniyle cuma günü için online eğitim önerisinde bulundu. Kadıoğlu, “Ben olsam kar yağmama riskini alıp cuma eğitimde online geçerdim. Küçük de olsa cuma öğlenden sonra sağanak kar yağışında binlerce insanın yolda kalma riski var. Yani bu riski görmemezlik daha riskli.” ifadelerini kullandı.

170320222121417165473
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PROFESÖR KADIOĞLU UYARDI!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!