PROFESÖR TELLİOĞLU’NA GÜRCİSTAN’DA ÖDÜL…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

On Dokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, Gürcistan’da Fahri Doktora Ödülüne Layık Görüldü.

Samsun OMÜ Profesörü Tellioğlu'na Gürcistan'dan Ödül

On Dokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, , Gürcistan’daki Sokhumi Devlet Üniversitesi tarafından Türk-Gürcü İlişkilerinin geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı Fahri Doktora ödülüne layık görüldü. Üniversite Senatosunun 26 Kasım’da aldığı karar doğrultusunda hazırlanan belge, rektör Prof. Dr. Zurab Khonelidze tarafından Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’na takdim edildi.

Tellioglu

Aslen Trabzonlu olan ve Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi de olan,Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’nun yazdığı XI-XIII. Yüzyıllarda Türk- Gürcü İlişkileri ve Ortaçağda Türkler Gürcüler Ermeniler kitaplarının yanı sıra 2016 yılından beri Prof. Dr. Roin Kavrelisvili ile birlikte düzenleme kurulu başkanlığını yürüttüğü Türk-Gürcü İlişkileri konusundaki toplantıları da iki taraf arasındaki bilimsel işbirliğinin artmasına büyük katkı sağladı. Bu toplantılarda sunulan bildiriler iki dile de çevirilerek kitaplaştırıldı. Türk-Gürcü İlişkileri: Tarih ve Çağdaşlık, Türk-Gürcü İlişkilerinin Kaynakları, Orta Çağda Türk-Gürcü İlişkileri, Yeni ve Yakın Çağda Türk-Gürcü ilişkileri kitapları bu proje çerçevesinde yayımlanan çalışmalardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PROFESÖR TELLİOĞLU’NA GÜRCİSTAN’DA ÖDÜL…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!