Sanat ve Siyaset Dünyasından Erdoğan’ın Açıklamalarına Tepki: Kusura Bakıyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Covid-19 kısıtlamaları sonrası normalleşme kapsamında müzikle ilgili sınırlamayı gece 24.00’e çekeceklerini açıklamasının ardından “Kusura bakmasınlar gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok’ ifadelerini kullanması sanat ve siyaset dünyasında tepki topladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye genelinde uygulanan kısıtlamalarla ilgili konuştu. 1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının tümüyle kaldırılacağını ifade eden Erdoğan, “Müzikle ilgili sınırlamayı da daha ileri bir saat olan 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur.” diye konuştu.

Erdoğan’ın, 21 Haziran Dünya Müzik Günü’ne denk gelen açıklamalarına sosyal medyada “#KusuraBakıyoruz” etiketiyle tepki gösterildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uygulanan yasakların baştan beri “ideolojik” olduğunu belirterek, “Beyefendi müzik yasağını gece 24’e çekiyoruz, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok’ demiş. Yasaklar ideolojik diyoruz baştan beri. Erdoğan; rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın? Seçimden kaçmak dışında bir şey geliyorsa aklına, haber ver.” mesajını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Erdoğan’ın bu sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ten bir alıntı yaparak cevap verdi. İmamoğlu, Atatürk’ün “Önderlerin görevi, yaşamı sevinç ve istekle karşılamak yönünde uluslarına yol göstermektir.” mesajını iletirken paylaşımına Kılıçdaroğlu’nun mesajını da ekledi.

Türk rock müziğin önemli kadın seslerinden Aylin Aslım, Erdoğan’ın bu sözlerine, “Müzik rahatsızlık vermez, rahatsız ruhlara şifa olur. Müzisyen rahatsız etmez, sanatını icra eder.” paylaşımıyla tepki gösterirken, sanatçı Cem Adrian, “Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz.” mesajını paylaştı.

Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösteren diğer isimler ve açıklamaları şöyle:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Müzisyenlere ve müzik yapan mekânlara karşı iktidarın aldığı tavır ideolojiktir. Bu ülkeye en büyük rahatsızlığı, insanlarımızın yaşam tarzına saldıran bu zihniyet veriyor. Bir de utanmadan kusura bakma diyor. Sizin elinizde intihar eden müzisyenlerin kanı var. #KusuraBakıyoruz

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer: Erdoğan: “Biz kimseye yaşam tarzı dayatmadık, dayatmıyoruz, dayatamayız” 29.01.2011 – “Asla temsil ettiğim kamu gücünü kullanarak, kimsenin hayat tarzına müdahale sayılabilecek bir yola başvurmadım” 04.01.2017 – “Kimsenin hayat tarzına müdahale etmiyoruz” 28.11.2020 #kusurabakıyoruz”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Pandemide en büyük mağdur kitleyi oluşturan müzisyenlerin ve sanatçıların mağduriyetini yok sayarak kurulan bu cümleler; hayat tarzına müdahaleye yönelik fırsatçılığın tezahürüdür.’

Cem Adrian: Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz.

Gaye Su Akyol: Rahatsız oluyorsan dinleme beyefendi #kusurabakıyoruz.

Armağan Çağlayan: İnşaat yaparakta kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok! İnşaat izinleri, yanlarında meskun mahal olan yerlerde bile 24 saat. 24 saat bitmiyor o inşaat gürültüsü! #kusurabakıyoruz

Hüseyin Turan: Müzik iyileştirir. Rahatsızlar!!! #kusurabakıyoruz.

Niyazi Koyuncu: ”Müziği rahatsızlık olarak görmek!”

Burhan Şeşen: Müziksiz bir hayat hatadır. #kusurabakıyoruz

Nevşin Mengü: Cumhurbaşkanı’nın istediği saatte uyuyun ve bu iş huzur içinde çözülsün.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sanat ve Siyaset Dünyasından Erdoğan’ın Açıklamalarına Tepki: Kusura Bakıyoruz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!