SESSİZLİĞİ, ‘BEŞİKTAŞ BAŞKANI’ BOZDU!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’den dolar yorumu;Doların 12 TL’yi geçmesi, futbol kulüplerini de etkiledi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Bu kurlarla spor yürütülemez hale gelmiştir” dedi.

Ahmet Nur Çebi’den ‘dolar’ yorumu!

Dolar, 13 TL’yi; Euro’nun da 15 TL’yi geçmesi, spor kulüplerini de adeta darmadağın etti. Futbolculara döviz cinsinden ödeme yapan kulüplerin, Dolar ve Euro’nun artmasıyla ödedikleri maaş yükü de katlanmış oldu. İflasın eşiğindeki kulüpleri şimdi yeni bir sınav bekliyor.

Son yıllarda ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşayan spor kulüplerinin durumu, kurda yaşanan artışın ardından içinden çıkılamaz bir hâle geldi. Borç yükü daha da artan kulüplerin bu konuda nasıl bir çözüm üreteceği henüz bilinmezken, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi konuyla ilgili yorumda bulundu ve durumun ciddiyetini ortaya koydu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürdü. Dolar/TL sert dalgalanmalarla birlikte 12 TL seviyesinin üzerine çıktı.

Erdoğan düşük faizlere ilişkin, “Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz” derken, süreci “ekonomik kurtuluş savaşı” olarak niteledi.

TL’NİN DEĞER KAYBI YÜZDE 35

Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından TL, TCMB’nin ilk faiz indirimi sinyalini verdiği Eylül ayı başından bugüne yüzde 26.2 değer kaybederken; TL’yi rand yüzde 8, real yüzde 7 değer kaybı ile takip etti. TL’nin yılbaşından beri değer kaybı ise yüzde 35 civarında.

FUTBOL KULÜPLERİNİ DE VURDU

Doların 12 TL’yi geçmesi ile birlikte kulüplerin mali durumu da sıkıntıya düştü. Dar boğazda bulunan kulüpler euro ve dolar üzerinden anlaştığı futbolculara ödeme yapmakta zorlanacak. 

”ÇOK DAHA ZOR HALE GELMİŞTİR”

Kurdaki artışın futbol kulüplerine etkisini Cumhuriyet.com.tr‘ye değerlendiren Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Sportif faaliyetleri, özellikle futbolu mali açıdan yönetebilmek, bu kurlarla spor yürütülemez hale gelmiştir”” açıklamasını yaptı. Bünyesinde 14 yabancı futbolcu bulunduran ve ödemeleri döviz üzerinden yapılan Süper Lig Futbol Kulüpleri, dövizdeki bu artış sonrası süreci nasıl yönetecekleri ve nasıl bir tepki verecekleri merak konusu…  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SESSİZLİĞİ, ‘BEŞİKTAŞ BAŞKANI’ BOZDU!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!