SİYASİ YASAK KARARI O TOPLANTIDA MI ALINDI?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 14 Aralık’ta ki duruşmada verilen 2 yıl 7 ay ve 15 günlük siyasi yasak cezası ile ilgili tüm dikkatler gazeteci İsmail Saymaz’ın ortaya attığı iddiaya çevrildi.

image 4

Gazeteci İsmail Saymaz, İBB Başkanı İmamoğlu‘na ceza verilen davanın önceki günü Beştepe‘de bir toplantı yapıldığını yazdı. Bu iddianın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen iktidar kanadından bir açıklama gelmedi. İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyon bülteni adlı haftalık yalan haber raporunda da yer almadı.

İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Yüksek Seçim Kurulu başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karar, TCK Madde 53’e dayandırıldı. Madde 53, belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma anlamına geliyor. Eğer karar temyizde kesinleşirse İmamoğlu, belediye başkanlığından alınacak. Kararın istinaf ile Yargıtay yolu açık.

İmamoğlu’na verilen bu ceza kamuoyunda yankılandı, tepkiler art arda geldi. İmamoğlu, mücadele mesajı verirken muhalefet de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın geçmişte aldığı cezayı hatırlatarak demokrasi vurgusu yaptı.

İktidar kanadı ise ‘mağduriyet algısı’ yaratıldığını ileri sürdü ve kararın kesinleşmemiş olduğunu söyledi.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz da İmamoğlu’na verilen cezayı köşesine taşıdı ve 14 Aralık’ta, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan Ekrem İmamoğlu Davası’ndan bir gün önce Beştepe’de bir toplantı yapıldığını yazdı.

Saymaz, o toplantıyı köşesine şu ifadelerle taşıdı:

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı yarışında en güçlü rakiplerinden biri olan İmamoğlu’nun yargılandığı davayı, ertesi gün kararın çıkacağı içine doğmuş (!) olmalı ki, masaya yatırdı.

İlk sözü Erdoğan aldı.

“İmamoğlu ceza alırsa bizi nasıl etkiler?” diye sordu.

Aydın, “İnşallah böyle bir şey olmaz” dedi.

Erdoğan, “Neden?” diye sordu.

Aydın, pozitif bir seçim kampanyası yürüttüklerini, dış faktörlerin etkisiyle, belirledikleri gündemin dışına savrulmaktan endişelendiğini söyledi. Kontrol dışına çıkacak unsurların kampanyaya olumsuz etki yapabileceğini anlattı.

“Efendim, biz durumumuzu düzelttik. Her şey iyi gidiyor. Bu karar çok aleyhimize olur” dedi.

Erdoğan, “Niye aleyhimize olsun? Ben de geçmişte ceza aldım. Herkes alabilir” diye karşılık verdi.

Kalın ve Çelik sustu ve yorum yapmadı.

Bir AK Partili yönetici ise “Ceza almalı. Yaptığı ortada mı kalsın!” diye karşı çıktı. Hatta MHP lideri Bahçeli’nin de bu yönde düşündüğü ileri sürüldü.

Erdoğan, “Yargı bağımsızlığına güvenin” dedi ve toplantıyı bitirdi.

Saymaz’ın bu iddiasına iktidar kanadından bir yanıt gelmedi. Toplantı ne yalanlandı ne de doğrulandı.

Beştepe’deki İmamoğlu toplantısı, İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyon bülteni adlı haftalık yalan haber raporunda da yer almadı.

Saymaz sosyal medya hesabından “Beştepe’nin İmamoğlu zirvesini yazalı 8 gün oldu.
Cumhurbaşkanlığı suskun. AK Parti suskun. Bakan Bozdağ suskun. İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyon bülteni adlı haftalık yalan haber raporunda da “Beştepe’nin İmamoğlu zirvesi” yazıma yer verilmedi. Skandal doğrulanıyor”
 dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SİYASİ YASAK KARARI O TOPLANTIDA MI ALINDI?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!