“SÜRTÜK” İFADESİNE TEPKİLER DİNMİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada kullandığı ‘üslup ve ifadeler’ kamuoyunda ve de özellikle kadınlarda tepki ile karşılandı.

image

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çarşamba günkü grup toplantısı konuşmasında Gezi Direnişine katılan yurttaşlara yönelik “Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti” iddiasını tekrarladı. Erdoğan, direnişe katılan eylemciler için “Bunlar çürük, bunlar sürtük” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yaptığı konuşmada; “Düşünün; Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Cami’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, evet bira şişeleri ile bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, Bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabet nedir, nedir değildir; öyle bir şey yok.” demişti.

Gezi Parkı eylemlerine katılanlara sarf ettiği ağır söz ve hakaretler kamuoyunda tepki ile karşılandı.

Erdoğan’ın açıklamaları, sosyal medyada tepki toplarken, kadın derneklerinin tepkileri yanı sıra art arda suç duyuruları geliyor. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), SOL Parti, Avukatlar Birliği, Türkiye İşçi Partili kadınlar ve Muharrem İnce‘nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi suç duyurusunda bulundu. 

Bir tepki de CHP Trabzon Kadın Kolları’ndan geldi

CHP Trabzon Kadın Kolları da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadelere yazılı açıklama ile tepki gösterdi. CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş ismi ile yapılan açıklamada;

“Mustafa Kemal Atatürk diyor ki:” Bizce, Türkiye Cumhuriyeti anlamınca KADIN, Bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en muhterem mevki de, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir mevcudiyettir. Memleket dayanışma isteyen bir birliğe muhtaçtır. Alelade politikacılıkla milleti parçalamak hıyanettir.”

Görüyoruz ki toplumun yaşadığı ekonomik krizi, işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu örtbas etme telaşındasınız. İnsanların yaşadığı güçlüğü unutturmak, oyalamak için algı yönetimi yapıyorsunuz. Bunun karşısında sesini yükselten herkesin üzerine yargı ile, emniyet ile RTÜK ile, olmadı birinci ağızdan hakaret ile gidiyorsunuz. Özellikle kadınlar üzerinden topluma yaptığınız hakaretleri REDDEDİYORUZ.

IMG 20220603 WA0011

Halkı kin ve nefret söylemleri ile ayrıştırmak, bölmek, aşağılamak hiç bir politikacıya sonuna kadar yarar sağlamamıştır. Tarih, halkı aşağılayan kibir mağduru siyasilerle doludur. Uzlaştırması gerekenler halkı tahrik, taciz ederek kaos ortamı yaratıyorsa ve milleti gerip iradesini tanımıyorsa siyasi hayatlarının sonuna gelmiş demektir. Biz kadınlar nefret ve küfür dilinizden bıktık. Ülkemizin içinde bulunduğu kaotik durumdan birleşerek, barış gücüyle, çalışarak kurtulacağız. Barış dilinin hakim olduğu ahlaklı, adil, laik, cinsiyet ayrımı gözetmeyen, gelecek kaygısı yaşamayan bir gençlik ile refah seviyesi yüksek yeni bir sistem oluşturacağız.

Ülkemizin insanları onurlu, namuslu, huzur içinde yaşamaya layıktır. Artık biliyoruz bu kara düzen bitiyor. Az kaldı.” denildi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“SÜRTÜK” İFADESİNE TEPKİLER DİNMİYOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!