“Tosuncuk” un ifade işlemi bu gece başlayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırmızı bültenle aranırken teslim olduğu Brezilya’dan Türkiye’ye getirilen “Tosuncuk” lakaplı Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube’de ifadesinin alınmasına bu gece başlanacağı bildirildi. Aydın’a yöneltilmek için 60 sayfalık soru hazırlandığı öğrenildi.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri ve banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması”, “tehdit”, “Bankacılık Kanunu’na muhalefet”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlamalarının yöneltildiği “Çiftlik Bank” davası sanığı Mehmet Aydın hakkındaki işlemler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sürüyor.

“TOSUNCUK 300 SAYFALIK EVRAK GETİRDİ

Emniyet’ten alınan bilgiye göre, Mehmet Aydın hakkında 128 kişi daha suç duyurusunda bulundu. 

Mehmet Aydın Brezilya’dan Türkiye’ye gelirken 300 sayfalık evrak getirdi. Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Aydın’ın getirdiği evrakları inceledi, müfettiş raporlarıyla karşılaştırdı. Bu inceleme ve karşılaştırmalar ile yeni suç duyuruları kapsamında 60 sayfalık soru hazırlandı.

Yöneltilecek sorular arasında firari olarak arandığı sırada yurt dışında kimlerle temas kurduğu ve beraberinde getirdiği belgeler hakkında ifade verecek. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “dolandırıcılık” gibi çeşitli suçlardan binlerce yıllık hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Aydın’a, Türkiye’de yarattığı mağduriyetlerin mali boyutu sorulacak. Mehmet Aydın’a, soruşturmanın kilit isimlerinden kırmızı bültenle aranan ağabeyi Fatih Aydın’la ilgili de sorular yöneltilecek.

HAKKINDAKİ YAKALAMA KARARLARI

Hakkında İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Aydın; “Bilişim Sistemleri ve Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması” suçlamasıyla İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 7 Nisan 2021, “Tehdit” suçlamasıyla Bursa 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 8 Şubat 2021, “Bankacılık Kanunu’na Muhalefet” suçundan İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 6 Haziran 2018, “Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı”, “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama”, “Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” suçları kapsamında Geyve Sulh Ceza Hakimliği’nin 19 Mart 2018 tarihli yakalama kararları uyarınca kırmızı bültenle aranıyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Tosuncuk” un ifade işlemi bu gece başlayacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!