TRABZON’A BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYIN!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’da kültür ve sanat merkezi ihtiyacı varken; Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Trabzon Valiliği tarafından yemekhane yapılacağı iddiası; Tepkiye neden oldu.

HUSEYIN KAZAZ

Trabzon’da kültür ve sanat merkezi ihtiyacı varken; Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Trabzon Valiliği tarafından yemekhane yapılacağı iddiası; Tepkiye neden oldu. Duruma tepki gösteren sanatçılar ve sanatseverler: “Kültür ve sanata düşmanlık etmeyin”

Trabzon’da büyük bir kültür ve sanat merkezi ihtiyacı varken eldeki Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin de bu hizmetlerden koparılmak istenmesi şehirde tepkiye neden oldu.

Bir süre önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne taşınan valiliğin bu binanın arkasında yer alan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’ni de güvenlik ve yemekhane gibi ek birimleri dahil etmek için istediği öne sürüldü.

HUSEYIN KAZAZ 1

TİYATROLAR SALONSUZ KALACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde olan ve kullanımı Ortahisar Belediyesi’ne ait olan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin devri durumunda kısıtlı şartlarda sanatlarını icra eden 10’un üzerinde amatör tiyatro grubu ve diğer sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçılar salonsuz kalacak. Kültür ve sanat şehri olarak anılan Trabzon’da bu durumun kent kültürü ve sanatına darbe olacağı kuşkusuz bir gerçektir.

İNSANLARI SOKAĞA DÖKMEKTİR

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin sanatın elinden alınmasına tepki gösteren Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç da “Kent merkezine acilen en az Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi ölçeğinde bir kültür Merkezi yapılmadan alınması söz konusu bile olmamalıdır. Bunu düşünmek demek, orada eğitim alan, sanatsal faaliyetlerini sürdüren insanları sokağa dökmek demektir” sözlerini kullandı.

Ahmet Kaya TBMM 13Ekim2022 scaled

CHP’Lİ KAYA: “TRABZON’DA NEREDEYSE KÜLTÜR-SANAT FAALİYETLERİ YAPACAK MEKAN BIRAKMADILAR”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da nadir sayıdaki kültür sanat faaliyetlerinin yürütüldüğü merkezlerden biri olan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Trabzon Valiliği’ne devredilmesi talebine tepki gösterdi.

Kaya yaptığı açıklamada, “Trabzon deyince aklımıza bir kültür, sanat ve turizm şehri geliyor. Fakat bu kadim şehre yeni kültür ve sanat merkezleri kazandırmak yerine var olanlara göz dikilmesini asla kabul etmiyoruz ve bu tür girişimleri Trabzon’a yapılacak büyük bir haksızlık ve vefasızlık olarak görüyoruz” dedi. 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun, Trabzon İl Kültür Müdürlüğü bünyesindeki Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Trabzon Valiliği’ne devrini istediği iddialarına tepkiler devam ediyor.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’da uzun yıllardır amatör tiyatrolar başta olmak üzere, diğer sanat dallarında faaliyet gösteren sanat kuruluşlarına ev sahipliği yapan, eğitim faaliyetlerinin de yürütüldüğü Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin restorasyonu tamamlanan Trabzon Valiliği binasına dahil edilmesi talebine tepki gösterdi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya açıklamasında şunları söyledi:

HUSEYIN KAZAZ 2

“TRABZON’UN KİMLİĞİNE, TARİHİNE, SANATÇISINA VE SANATÇISINA BÜYÜK HAKSIZLIK!”

“Bugün kamuoyuna yansıyan gelişmeleri üzülerek ve hayretle karşılıyoruz. Yetiştirdiği bir birinden değerli sanatçılarla anılan Trabzon’da kültüre, sanata, sanatçıya maalesef yeteri kadar önem verilmezken, destek olunmazken; sahip olduğu değerleri hiçe sayan girişimler bizleri hayrete düşürüyor ve çok üzüyor. Trabzon’da neredeyse kültür-sanat faaliyetleri yapacak mekan kalmadı. Bizler Trabzon’a yeni kültür merkezleri kazandırılacak diye beklerken, var olan az sayıdaki kültür merkezlerimizden Hüseyin Kazaz’a göz dikilmesi Trabzon’un kimliğine, tarihine, sanatına ve sanatçısına yapılan büyük bir haksızlık ve vefasızlık olacaktır!

Bunu kabul etmek mümkün değildir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK; ‘Sanatsız kalan bir Milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyor. Trabzon’un hayat damarlarını koparmaya kimsenin hakkı yok!”

huseyin kazaz kultur merkezi2 edited

“UMUYORUZ Kİ BİR SÖYLENTİDEN İBARETTİR”

“Umuyoruz ki söylenenler bir söylentiden ibarettir ve Sayın Valimizin böyle bir talebi yoktur. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, Trabzon sanatı, kültürü ve tiyatrosu için çok önemli bir yerdir. 35-40 yıldır Trabzon kültür hayatına hizmet veren bu tarihi binada sanat kursları düzenlenir, konferanslar verilir ve Trabzon amatör tiyatroları burayı kullanır. Hatta bugün 12 yerel tiyatromuz faaliyetlerinde burayı kullanmaktadır. Bu mekan başka amaçlarla kullanılamayacak kadar tarihidir ve değerlidir.”

“TRABZON SANATININ VE SANATÇISININ KALMALIDIR”

“O tarihi sanat mekanının faaliyet alanının dışına çıkarılması, başka amaçlarla kullanılması büyük hata olur. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi Trabzon halkınındır, Trabzon sanatının ve sanatçısınındır. Öyle de kalmalıdır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TRABZON’A BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYIN!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!