TRABZON’DA BÜYÜK PROVOKASYON

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’da Emek ve Demokrasi Platformu’nun gerçekleştireceği 1 Eylül Dünya Barış günü basın açıklaması, faili belli olmayan karanlık odaklar tarafından çağrı görseli üzerinde değişiklik yapılarak bir anda kışkırtma çağrısına nasıl dönüştürüldü?

9916f0ab 03bc 430f b8ba 325ec5332a42 edited
Trabzon’da Emek ve Demokrasi Platformu’nun gerçekleştireceği 1 Eylül Dünya Barış günü basın açıklaması, faili belli olmayan karanlık odaklar tarafından görsel üzerinde değişiklik yapılarak bir anda kışkırtma çağrısına dönüştürüldü.
Durumdan haberdar olan Platform temsilcilerinin sağ duyulu yaklaşımları sonucu, basın açıklamasının yeri değiştirilince provokasyon amacına ulaşamadı ve olası bir facianın eşiğinden dönüldü.

BASIN AÇIKLAMASI İÇİN HAZIRLANAN GÖRSEL AFİŞ ÜZERİNDE OYNAMA YAPARAK ALGI YARATTILAR!

Trabzon’da Emek ve Demokrasi Platformu’nun gerçekleştireceği 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili yapacağı basın açıklaması için hazırladığı tanıtım ve çağrı afişi, Trabzon’u ve Türkiye’yi karıştırmak isteyen faili henüz belli olmayan karanlık yapılar tarafından görsel üzerinde değişiklik yapılarak “HDP’liler Trabzon Meydanı’nda eylem yapacak” diye bir algıya dönüştürülmek istendi.

Trabzon‘da, faaliyet gösteren ve aralarında; Siyasi Partiler, Sendikalar, çeşitli meslek ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bulunduğu ve yaklaşık 6 yıl önce kurulan Emek ve Demokrasi Platformu‘nun 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, yapacağı basın açıklamasına bazı karanlık odaklar tarafından saldırı planlandı.

Trabzon merkezli yayın yapan bazı yerel internet gazetelerinin sorumluluktan uzak yayınları ve bazı Trabzonspor taraftar grup liderlerinden gelen çağrıyla bir anda başarılı olan bu algı çalışması, basın açıklamasını gerçekleştirecek olan Emek ve Demokrasi Platformu yetkililerinin girişimi ile boşa çıkarıldı.

İçeriği değiştirilmek suretiyle sosyal medyadan servis edilen afişten haberi olan Platform yetkilileri; durumu Trabzon Valisi ve Trabzon Emniyet Müdürü ile görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda basın açıklamasının yeri değiştirilerek, hem provokasyon boşa çıkarıldı hem de Trabzon Şehri olası bir facianın eşiğinden döndürüldü.

YEREL MEDYA KAFALARI KARIŞTIRDI!

Trabzon‘da geçmiş yıllarda da benzerlerine rastladığımız, halkı galeyana getirerek kışkırtma sonucu linç girişimi bu kez başarısızlıkla sonuçlandı. Karanlık bir el, Trabzon’u karıştırmak ve Ülkeyi kaosa sürüklemek üzere yaptığı provokasyon son anda basın açıklamasını yapacak olan Platform temsilcilerinin girişimi ile engellendi.

İçeriği değiştirilen görsel afiş, çeşitli sosyal medya mecralarında dolaşıma sokuldu. Sosyal medyada paylaşılan bu görseller üzerinden gerçekte ‘kamuoyunu bilgilendirme görevi yapması’ gereken yayın organlarından bazıları, kurgulanan bu senaryonun değirmenine su taşımış oldular…

Trabzon merkezli bir yayın kuruluşu olan 61 Saat Haber Sitesi ; “Oyuna gelme Trabzon! Provokasyona Başladılar…” başlığı ile Sorumluluktan uzak, konunun gerçekliğini sorgulamadan, Sosyal medyada yazılanların gerçek olduğunu varsayarak haberi vermiş oldu.

Trabzon merkezli bir başka yayın organı olan 61 Medya Haber Sitesi; “Trabzon’un sinir uçları ile oynanıyor! Şimdi de HDP Provokesi” başlığı ile Ülkü Ocakları Trabzon Eski İl Başkanı Mihrap Altınışık‘ın demecini haberleştirdi…

Trabzon’da provokatörler yeni bir oyun sahnelemek için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü seçti. Olmayan HDP Trabzon İl Başkanlığının saat 17.00’de Meydan Parkı’nda basın açıklaması yapacağına dair afişler dolaşıma sokuldu. Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Mihrap Altınışık ise “Bu şehrin ayarlarıyla oynamak isteyenler şunu unutmamalıdır ki bu ateş onları da yakacaktır. Bu yapılması düşünülen basın açıklamasına müsaade edilmemelidir.” çağrısı yaptı.

TRABZONSPOR TRİBÜN LİDERİNİN ÇAĞRISI TANSİYONU YÜKSELTTİ.

Trabzonspor taraftar grubu liderlerinden Jan Mari lakaplı Mehmet Fındıkçı, kişisel Twitter hesabı üzerinden Trabzonspor taraftarına seslenerek; basın toplantısının yapılacağı saat olan 17:00’de taraftarı Trabzon Meydanı’na çağırarak; provokasyonun ve algı çalışmasının daha da büyümesine sebep oldu.

KAMUOYUNDA TARTIŞILAN İSİM ‘JAN MARİ’

Geçtiğimiz sezon, Trabzonspor’un bir maçında İstiklal Marşı okunduğu sırada ki seremonide İstiklal Marşı ruhuna yakışmayan, saygıdan uzak ve lakayt görüntüleri sosyal medya mecralarında gündem ve tepkiye neden olan Jan Mari lakaplı Mehmet Fındıkçı‘nın bu çağrısı şehirde ki tansiyonun daha da yükselmesine yetti.

‘Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin Su deposunda çalıştığı ve de işe gitmeden maaş aldığı diğer söylenenler arasında yer alıyor.’

Yaşanan gelişmelerin ardından basın açıklamasını KESK Trabzon Şubeler Platformu Lokaline alan ve orada basın açıklamasını gerçekleştiren Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, algı oluşturularak yapılmak istenen provokasyona ve hedef gösterilmelerine tepki gösterdi.

Emek ve Demokrasi Platformu‘ndan yapılan açıklamada;

Basın açıklamasını sendika binamıza taşıyarak bu provokasyonu boşa çıkardık. Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu olarak; tüm Provokasyonlara,kutuplaştırma girişimlerine,tüm organize kötülüklere rağmen emekçi halkımızla kadınlarımızla gençlerimizle birlikte Emek, Barış, Eşitlik, Özgürlük ve Adalet mücadelemizden bir adım geri atmadan, kararlılıkla sürdüreceğiz…

Bu ülkenin gerçek yurtseverleri olarak; Trabzonumuz başta olmak üzere, tüm Yurdumuzda ve Dünyada Barışın egemen olduğu düzen kuruluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu provokasyonu boşa çıkardığımız gibi arkasındaki örgütlü kötülük odaklarınıda ortaya çıkaracağız. Trabzonumuz ve ülkemiz hak ettiği Demokratik düzene ve huzura ve barışa kavuşacaktır

89f58971 8f98 47a1 827e 3435c6e7d988 2 edited

Yıllardır Türkiye’de ve Trabzon’da kutladığımız 1 Eylül Dünya Barış Gününü bu yıl da kutlamak üzere iken bu sabah karanlık odaklar tarafından yayılan; yalan haberler ve yapılan provokasyonlar nedeniyle halkımıza karşı olan toplumsal sorumluluğumuz ve sağ duyumuz göz önüne alınarak basın açıklamamızı söz konusu karanlık odakların kirli emellerini açığa çıkarma konusunu da açıklamamıza eklemek zorunda kaldık. Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu olarak mücadelemizden asla taviz vermeyeceğimizi; emek, eşitlik, özgürlük adalet ve barış mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz.

YAŞASIN BARIŞ!

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle; savaşlarda, çatışmalarda yitirilen milyonlarca insanın anısı önünde saygıyla eğiliyor, emekçilerin ve ezilen halkların kendi hakları için yürüttükleri mücadelenin en temel başlığının Barış olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz.

Emek ve Demokrasi Platformu olarak; tüm saldırılara, savaş ve kutuplaştırma, tek tip yaşam tarzı dayatmalarına karşın ısrarla ve örgütlü, kararlı bir mücadele ile dünyada, Ortadoğu coğrafyasında ve ülkemizde, barışı savunmaya devam edeceğiz. Adaletin, eşitliğin, kardeşliğin, paylaşımın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, insanca bir yaşamın kalıcı hale getirildiği bir dünya ve ülke kuruncaya kadar barış mücadelesinden bir an olsun vazgeçmeyeceğiz.

Sahte haberlerle sahte vatanseverlik hamasetleriyle halkımızı kin düşmanlık ve nefret suçuna tahrik etmeye çalışan kimliği belirli odaklara karşı hukuki süreci başlatacağımızı da tüm Trabzon kamuoyuna duyuruyoruz.” denildi.

Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur: ‘Trabzon Valisi ve Trabzon Emniyet Müdürü ile görüştüklerini, Trabzon‘da ki siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile görüşmelerini tamamladıktan sonra “Trabzon şehrine bu kötülüğü yapmak isteyenleri açığa çıkarmak için” 9 Eylül Cuma günü Trabzon Cumhuriyet Savcılığı‘na suç duyurusunda bulunacaklarını’ söyledi.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TRABZON’DA BÜYÜK PROVOKASYON

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!