TRABZON’DA GOL KRALIYDI, AVRUPA’NIN KALP KRALI OLDU.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir zamanlar yeşil sahalarda top koşturan ve çeşitli takımlarda gol krallığına ulaşan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy, Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği’nin Fransa’nın Paris Kenti’nde yapılan kongresinde, gelecek dönem başkanı seçildi.

Avrupa’nın kalbi Trabzonlu gol kralına emanet

Trabzonspor’un amatör takımının parlayan yıldızıydı kalp doktoru oldu. Bir zamanlar yeşil sahalarda top koşturan ve amatör kümede çeşitli takımlarda gol krallığına ulaşan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy, Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği’nin (The European Society for Cardiovascular and Endovascular Surgery-ESCVS) gelecek dönem başkanı seçildi.

Paris’te yapılan derneğin toplantısını değerlendiren Prof. Dr. Demirsoy, “Dünyada kesisiz ameliyat dönemi başladı. Biz bunu ülkemizde de göğüs kafesini açmadan kalp ameliyatlarında yapıyoruz” dedi.

Trabzon doğumlu olan Prof. Dr. Demirsoy, Trabzonspor‘da futbol başarısıyla öne çıktı. Bir yandan tıp eğitimini sürdürürken, diğer yandan futbol oynayan ender sporcular arasında yer aldı. Trabzonspor amatör takımının profesyonel lige geçtiği dönemde, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nü kazandı. İhtisasını da yine aynı üniversitede tamamladı. İsviçre’de ve Amerika’da çeşitli üniversitelerde çalıştı.

Avrupa’nın kalbi Trabzonlu gol kralına emanet

Prof.Ergun

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ KALP CERRAHLARI İSTANBUL’A GELECEK

Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kolan International Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy, Paris’te yapılan kongrede, Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği’nin (The European Society for Cardiovascular and Endovascular Surgery-ESCVS) gelecek dönem başkanı seçildi. Aynı zamanda derneğin bilimsel komitesinin de başına getirildi.

Prof. Dr. Ergun Demirsoy, “2024 yılında Avrupa Kalp Cerrahisi Derneği’nin 72’inci yıllık kongresini, kongre başkanı olarak İstanbul’da organize edeceğiz. Dünyanın en önemli kalp ve damar cerrahları ülkemize gelecek” dedi.

PROF.ERGUN

KALPTE KESİSİZ AMELİYAT DÖNEMİ

Kapalı by-pass yöntemini Türkiye’de en çok uygulayan az sayıdaki hekimden biri olan Prof. Dr. Demirsoy, göğüs kafesini açmadan ‘kapalı by-pass’, ‘Mini by-pass’ veya ‘minimal invaziv by-pass’ gibi isimlerle anılan yöntemle kalp ameliyatlarını yapıyor. Prof. Dr. Ergun Demirsoy “Dünyada en çok konuşulan konu kesisiz ameliyatlar. Ben de bunu ülkemizde göğüs kafesini açmadan endoskopik, robotik küçük deliklerden girerek, kalp ameliyatlarımda yapıyorum” açıklamasında bulundu.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TRABZON’DA GOL KRALIYDI, AVRUPA’NIN KALP KRALI OLDU.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!