”Tüm kurumların ortak gayretiyle çözülecek bir sorundur”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Marmara Denizi’ni istila eden müsilajla (deniz salyası) ilgili açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, “Maramar’da karşımıza çıkan deniz salyası sorunlarının kaynağı arıtılmadan denizlere bırakılan atık sulardır. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanıma talimatı verdim. İBB niye bunu yapmıyor? İzmir niye yapmıyor? Şu niye bu niye yapmıyor demeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız, üniversitelerle el ele verip başta Marmara olmak üzere bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Tabii benim korkum bu Karadeniz’e yayılır, bir de Karadeniz’den Marmara’ya bunun girdiği olursa bela büyüktür. Hiç gecikmeden bu adımı atmamız lazım. Tabi iklim değişikliği sebebiyle deniz suyu sıcaklığındaki artışın da bu tabloda önemli bir payı var. Bakanlığımız 300 kişilik bir ekiple Marmara’nın 91 ayrı noktasında, karada da aktı atık tesisleriyle kirlilik kaynağı olabilecek her yerde denetimlerini sürdürüyor. Müsilaj istilası tüm kurumlarımızın ortak gayesiyle çözülebilecek bir sorundur.

Toplamda 814 milyon lirayı bulan millet bahçesi atık su arıtma tesisi ve bisiklet yolunu halkımızın istifadesine sunmuş bulunuyoruz. Tüm bu eserlerin, tesislerin, şehirlere ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyoruz. Hastanelerimiz nasıl salgın döneminde milletimizin sağlığının korunması konusunda hayati öneme sahip olmuşsa, millet bahçeleri başta olmak üzere yeşil alanlarımız da adeta insanlarımıza nefes borusu işlevi görmüştür” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Tüm kurumların ortak gayretiyle çözülecek bir sorundur”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!