VE GÜLŞEN GÖZALTINA ALINDI!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Nisan’da verdiği konserde, imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatılan Pop Sanatçısı Gülşen, gözaltına alındı.

GULSEN

 İstanbul Emniyeti ekipleri, Gülşen’i evinden gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine getirilen Gülşen’in buradaki işlemlerin ardından ifade için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülmesi bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca TCK’nin 216. maddesi kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla hakkında resen soruşturma başlatılması ve kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde edilmesi talimatı üzerine polis, ünlü şarkıcıyı İstanbul Beşiktaş’taki evinde gözaltına alındı.

TEPKİ ÇEKEN O SÖZLER

Gülşen’in 4 ay önce verdiği bir konserde bir kişiye hitaben söylediği “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki sözleri tepki çekti.

“ADALETİNİZ BATSIN”

Popçu hakkında soruşturma açılmasına ve gözaltına alınmasına siyasiler tepki gösterdi:

Canan Kaftancıoğlu: Kişinin fikri ya da esprisine katılmamakla kişiye saldırmak, tehdit etmek ya da hedef göstermek apayrı şeyler Yargının bağımsız olduğu demokratik ülkelerde katılmadığız espriye gülmez, fikre de karşı fikir sunarsınız olur biter. Sanatçı Gülşen’e yapılanlara bir de bu açıdan bakın.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Hakaret edene dava açarsın yargı kararını verir, Şarkıcı Gülşen’e bir de gözaltı kararı çıkarmışlar. Katiller, teröristler, uyuşturucu kaçakçıları dışarıda geziyor ya da ülkeden kaçırılıyor, hakarete jet gözaltı. Adaletiniz batsın!

Fikri Sağlar: Gülşen’e şak diye soruşturma açan savcılar, Sedat Peker’in 2 yıldır ortaya döktüğü pislikle ilgili ölü taklidi yapıyor. Neredesiniz savcılar?

Şarkıcı Gülşen, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” kapsamına giren TCK 216 ile suçlanarak polis eşliğinde mevcutlu olarak savcılığa getirilmesine karar verildi.

İMAM HATİPLİLERDEN TEPKİ

Konya ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı, Konya Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, imam hatip okullarının mezunları ve mensupları olarak farklı okul türlerine, bu okullarda okuyan öğrencilere yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli gördüklerini söyledi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği mensupları olarak 81 ilde açıklama yapıldığını aktaran Bağcı, şunları kaydetti:

“İmam hatip okullarında okuyan yaklaşık 1,5 milyon öğrenciyi, bu öğrencilerin aileleri ve bu okullardan mezun olanları dikkate aldığımızda 10 milyona yakın bir kitleyi çirkin iddialarla itham etmek toplumun fay hatlarıyla oynamaktır. Bu terbiyesizliği asla sineye çekmeyeceğimizi, hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Toplumumuzu, aile yapımızı ve neslimizi ifsat etmeyi kendisine vazife bilen bu saygısız şahıs için tüm İmam Hatip Okulu mezunlarını ve mensuplarını, halkımızı hukuk önünde hesap sormaya davet ediyoruz. Cumhuriyet Savcılıklarına söz konusu şahıs hakkında hukuki işlem yapılması için suç duyurusunda bulunacak, şikayetçi olacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
VE GÜLŞEN GÖZALTINA ALINDI!…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!