Yıldız Ayhan yaşamını yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Halk müziğinin önemli isimlerinden Yıldız Ayhan hayatını kaybetti.

83 yaşındaki Sanatçının naaşının 17 Haziran Perşembe günü öğle namazından sonra İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

TRT’nin ünlü ses sanatçılarından olan ve zatürre teşhisiyle tedaviye alınan Yıldız Ayhan, yoğun bakım ünitesinde makineye bağlı yaşamını sürdürüyordu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ayhan için sosyal medya hesabından taziye paylaşımı yayınladı. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Türk halk müziğinin nadide seslerinden Yıldız Ayhan’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz.”

YILDIZ AYHAN KİMDİR?

Ayhan, 1938 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 1956’da şarkıcı oldu ve Ankara Radyosu’na katıldı. Türkiye’de Kırım Tatarca şarkılarını söyleyen ilk şarkıcılardan biri olan Yıldız Ayhan, 1979 yılında İstanbul Radyosu’na geçti. 1999 yılında emekli oldu. 

TRT sanatçısı eşi Ahmet Gazi Ayhan’ı 30 yıl önce kaybeden 2 kız çocuğu annesi Ayhan, geçtiğimiz yıl evinde düşerek kalça kemiğini kırmıştı. Çeşitli ameliyatlar geçiren sanatçı, geçtiğimiz mayıs ayında da önce zatürree teşhisiyle hastanede tedaviye alınmıştı. Durumu ağırlaşan Ayhan, yoğun bakım ünitesinde makineye bağlanmıştı. Ayhan, 15 Haziran günü yaşamını yitirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yıldız Ayhan yaşamını yitirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!