28 ŞUBAT DAVASI’NDA 2 TAHLİYE!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28 Şubat Davası’nda müebbet hapis cezasına çarptırılan Orgeneral İlhan Kılıç (87) ile Tümgeneral Kenan Deniz (75), Adli Tıp Raporu ile tahliye edildi.

Son Dakika: 28 Şubat davasında 2 komutan tahliye edildi

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, 28 Şubat davası kapsamında “hükümeti cebren vazife görmekten men” suçundan verilen müebbet hapis cezasını onadığı, aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, eski Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın da olduğu 14 isim, Ağustos 2021’de cezaevine gönderilmişti.

Yaşları 74 ile 90 arasında bulunan emekli komutanlardan Orgeneral İlhan Kılıç(87) ile Tümgeneral Kenan Deniz (75) için; Adli Tıp’ın “kocama hali” raporu sonrası bugün Resmi Gazete’de yayınlanan “cezalarının kaldırılması” kararı sonrası tahliyeleri gerçekleşti. 

28 Subat Davasi

Cezaevinden çağrılmaları sonucu Marmara yerleşkesine giden komutan yakınlarının yaklaşık yarım saatlik bekleyişi saat 12.25 gibi son buldu. Tahliye edilen Kılıç ve Deniz’i, tutuklu bulundukları Silivri Marmara Cezaevi otoparkında aileleri karşıladı. İlk açıklamasını Cumhuriyet’e yapan Kılıç ve Deniz, “Silah arkadaşlarımızı arkada bırakmanın burukluğunu yaşıyoruz” dedi. 

“BURUK BIR SEVİNÇ”

28 Subat Davasi

Sürecin işlemeye başladığını görmek mutluluk verici diyen, İlhan Kılıç’ın oğlu Güvenç Kılıç, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz çünkü diğer komutanlar halen sağlık sorunu ve suçsuzlukları ortada olduğu halde içeride” ifadelerini kullandı. Başlayan sürecin bir an önce tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Kılıç, “Dileriz diğer komutanlarımız da bir an önce sevdiklerine ve sağlıklarına kavuşurlar” dedi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
28 ŞUBAT DAVASI’NDA 2 TAHLİYE!…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!