83.YILINDA NE DEDİLER?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün,Bedenen Aramızdan Ayrılışının 83.Yılında Siyaset ve Kurum Temsilcileri Neler Söyledi?

sketch 1636478242863.jpg? uid=1130000046072252&name=sketch 1636478242863.jpg&hid=1

TRABZON BAROSU; “GÜCÜMÜZÜ, ATAMIZIN GENÇLİĞE HİTABESİNDEN ALIYORUZ…”

Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83.Yılında Siyaset ve Kurum temsilcileri mesaj yayınladılar.Trabzon Barosu, Av.Sibel Suiçmez imzalı yazılı açıklamada bulundu.

Trabzon Barosu Başkanı Av.Sibel Suiçmez ismi ile yapılan yazılı açıklamada; “Emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelesi destanının ardından,bir imparatorluğun küllerinden Cumhuriyet yaratan, çağdaş dünyada, laik, sosyal bir hukuk devleti, eşit ve özgür yurttaşlık temelinde yurtta ve yurt dışında barış ve huzur içinde yaşayan demokratik bir devlet olmak ülküsünü hayata geçiren Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan fiziken ayrılışının 83 Yılında özlem, minnet ve saygıyla anıyoruz…
Trabzon Barosu olarak varlığımızın teminatı olan Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkarak bu uğurda mücadele etme yetkisini ve gücünü Atamızın Gençliğe hitabesinden alıyoruz. Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak varlık nedenlerimizdendir. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizi güçlendirmek için üzerimize düşen görevleri yapmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.” denildi.

Av.Muammer Aydın; “Öyle bir lider ki; düşmanlarına bile asil davranmış…”

image 4

İstanbul Barosu Eski Başkanlarından ve Trabzon Düşünce ve Kültür Platformu Başkanı Av.Muammer Aydın,10 Kasım dolayısı ile yazılı mesaj yayınladı.

Muammer Aydın,yaptığı açıklamada; Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik yönüne vurgu yaparak,şunları söyledi;

“10 KASIM 1938 ve Mustafa Kemal Atatürk;
Öyle bir lider ki Türk Halkının gönlünde taht kurmuş , asla söküp atılamaz.

Öyle bir lider ki bütün dünya milletleri tarafından büyüklüğü liderliği kabul edilmiş , eşi emsali yok.
Öyle bir lider ki ülkesini yoktan var etmiş yeniden muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için çok kısa sürede çok büyük hamleler devrimler yapmış, devrimcilerin önderi olmuş.
Öyle bir lider ki hayatının hiçbir döneminde okuma ve öğrenmeden bıkmamış , bilimi rehber edinmiş.
Öyle bir lider ki düşmanlarına bile asil davranmış, gönüllerine yerleşmiş.
Öyle bir lider ki, kurtuluş ve Cumhuriyetin, kuruluşun, bağımsızlığın mimarı.
Atam seni sadece 10 Kasım’larda değil dünya durdukça minnet, Şükran ve rahmetle anacağız.
Ruhun şad olsun.
dedi.

CHP’Lİ AHMET KAYA: “EŞSİZ LİDERİMİZ, BÜYÜK DEVRİMCİ ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ”

Ahmet Kaya

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı yayınlayarak, “Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu, eşsiz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 83. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Kaya mesajında; “Mustafa Kemal Atatürk, ileri görüşlülüğü, askeri dehası, inancı, mücadeleci ruhu ve vatanseverliği ile; yok olmaya yüz tutmuş bir vatanı içinde bulunduğu buhrandan kurtararak, çağdaş bir ülke olma yolunda yeniden filizlendiren dünyanın en büyük devrimcisidir. Unutulmamalıdır ki; bugün bu topraklarda özgür ve onurlu insanlar olarak yaşayabiliyorsak bunu büyük Atatürk’e ve kahraman silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu bilinçle milli kahramanlarımızı saygıyla anmak ve yokluklar içinde binbir emekle kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’mizi her alanda daha ileriye taşımak en önemli görevlerimizden biridir.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 10 Kasım mesajında şunları söyledi:

“TÜM DÜNYANIN SAYGI GÖSTERDİĞİ EŞSİZ LİDER”

“Türk milletinin emperyalizme karşı verdiği mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla birlikte Atatürk’ün devrimleri ışığında gerçekleşen aydınlanma süreci; bağımsızlık mücadelesi veren tüm mazlum halklara ilam kaynağı olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz dehası bugün ülke sınırlarını aşmıştır, hatta birçok ülkede ders kitaplarında okutulmaktadır. Tüm dünyanın saygı gösterdiği, eşsiz bir kurtarıcıya sahip olduğumuz için millet olarak ne kadar şükretsek, ne kadar gurur duysak azdır.”

“10 KASIM MÜCADELEYİ DEVRALDIĞIMIZ GÜNDÜR”

“10 Kasım 1938, bir yas günü değil; eşsiz liderimiz Atatürk’ü anlama ve devrimlerine sahip çıkma gündür. Millet olarak aydınlanma ve çağdaşlaşma mücadelesini Ata’mızdan devraldığımız gündür.

Büyük Önderimiz Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözüyle Cumhuriyetimize sahip çıkmamızı bize öğütlemiştir.”

“ATATÜRK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’YLE İLELEBET YAŞAYACAKTIR”

“Bugün ülke olarak geldiğimiz nokta ve yaşadığımız olaylar, Atatürk devrimlerinin önemini daha iyi anlamamızı sağlamış; milletimizin ve memleketimizin kurtuluşunun yine O’nun açtığı yoldan yürümekte olduğunu göstermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili olarak, bu gurur ve şerefle; O’nun devrimlerine ve mücadelesine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağımıza ant içiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm milli kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi.

Hacısalihoğlu: “Her Döneme Fikirleriyle Damga Vuran Büyük Bir Liderdir”

IMG 20211028 WA0004
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, 10 Kasım Atatürk’ü anma gününün 83. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Hacısalihoğlu yazılı olarak yayınladığı mesajında: “10 Kasım; Türk Milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek, Cumhuriyetin erdemlerine sadakatini ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür.

Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve inkılaplarıyla yaşadığı çağı aşan ve her döneme fikirleriyle damga vuran büyük bir liderdir. Engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü dünyanın en itibarlı liderlerinden biri yapmıştır.
Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nın ardından kurduğu ve genç nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü yansıtan eşsiz bir eserdir. Hayatı boyunca milletimizin yücelmesi için çalışan Atatürk bizlere gurur duyulacak, bağımsız ve modern bir Cumhuriyet, sağlam temeller üzerinde yükselen barışçı bir ülke ve onurlu bir geçmiş bırakmıştır. Önünde aydınlık bir gelecek uzanan Türk Milleti, geçmişten gelen ortak duygularını, birlik ve beraberliğini, en önemli değeri olan Cumhuriyet’i ileriye taşımaya kararlıdır.
Büyük Önder; Aziz Milletimizden aldığı güç ve destekle Kurtuluş Mücadelesine öncülük ederek, olağanüstü şartlara rağmen üstlendiği tarihi sorumluluğu başarı ile yerine getirmiş, Millet egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak, güzel yarınların temellerini atmıştır.
Türk Milleti, Atatürk’ün düşüncelerinden, ilke ve inkılaplarından güç alarak ilerlemesini devam ettirecek, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını gösterecektir. Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete intikalinin 83. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal etmiş Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Kurtuluş Mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

ADD SAMSUN ŞUBESİ;  “BÜYÜK DEVRİMCİ ATATÜRK’Ü SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ!

add samsuna cikarma 8fd7aa4c338ed63fbdc3

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısı ile yazılı açıklamada bulundu.Dr.Işık Özkefeli ismi ile yapılan yazılı açıklamada “Büyük Devrimci Atatürk’ü,Saygı ve Minnetle Anıyoruz…” vurgusu yapıldı.

ADD Samsun Şubesi’nin 10 Kasım mesajı şu şekilde;

“Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Türk Devrimi’nin yaratıcısı Türk Milleti’nin makûs talihini yenen, emperyalizmin planlarını tarihin çöplüğüne atan, onurlu bir ulusu çağdaş değerlerle yeniden var eden Büyük Atatürk’ü, aramızdan bedenen ayrılışının 83. yıl dönümünde, bir kez daha sarsılmaz bağlılıkla, saygı ve minnetle anıyoruz…

“Bugün bir yas günü değil, anma ve anlama günüdür.”

Dünyamız ve Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Küresel Covit19 Pandemisini hep beraber yaşıyoruz. Gerek Pandemi, gerek ekonomik, gerek siyasi ve dış politika kıskacı içerisinde Ülkemiz ve insanlarımız zor günleri yaşamaktalar. Atatürk ve Cumhuriyet kazanımlarına yapılan sistemli saldırılar ise cabasıdır.

Bedenen aramızdan ayrılsa da her şeyiyle içimizde yaşayan özgür, çağdaş ve aydınlık günlerimizin mimarı Atatürk’ün ve düşünce sisteminin bu topraklar da ne ifade ettiğini çok iyi anlamak gerekir.

Onun bu kadar evrensel olmasını sağlayan onun sarı saçlı, mavi gözlü bir dev oluşu karga kovalayışı veya adının Kemal oluşu değildir,

Atatürk demek aydınlanmanın adı demektir. Atatürk demek Akıl ve ilimdir. Atatürk demek Türk Ulusal Kimliği, Üniter yapı demektir. Atatürk demek antiemperyalizm, kurtuluş ve kuruluş demektir. Atatürk demek Tam bağımsızlık ve Milli egemenlik, ümmet olmak yerine hukukun üstünlüğüne dayalı sistemde birey olmak demektir.

Atatürk demek direnmek, kazanmak demektir.

Atatürk demek üretebilmek demektir.

Atatürk demek onur, haysiyet ve şeref demektir. İnsan olmak, sevgi demektir.

Yani kısaca Atatürk demek bu topraklarda aydınlanma, çağdaşlaşma, akıl, bilim ve bu toprakların sesi olmak demektir.

İşte sadece bir isim değil taşıdığı bu kadar anlamla dış ve iç güçler tarafından sürekli saldırıya uğraması da gün gibi aşikârdır.

Her şeye rağmen; Geçen seksen üç yıllık süreçte ve özellikle 21.yüzyılda Atatürk’ün önemi ve değeri daha da iyi anlaşılmıştır. Bugün Atatürk, getirdiği çağdaş ve insani değerlerle, her geçen gün daha da büyümüş, daha da yücelmiştir.

Onu ve fikirlerini unutturmak için eserlerine ve devrimlerine vurulan her darbede gövdesinden yeni filizler, sürgünler veren koca bir çınar gibi büyüyor ve devleşiyor.

Zor günler geçiriyoruz ama bunlar geçici biliyoruz!

Çünkü bizler Mustafa Kemalin aydınlık ışığında, aklın ve bilimin yolunda yürüyenleriz.

Yani arkamızda insanlığın düşünsel evriminin ürünü olan aydınlanma, sorgulayıcı akıl ve bilim var bunu biliyoruz.

Bizlerin yol göstericisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 21. yüzyılın en büyük lideri, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin başkomutanı, Tam bağımsız, demokratik, parlamenter, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Türk milletinin Ata’sı, Dünya barışının öncüsü, 57 yıllık yaşamı boyunca milletinin bağımsızlığı ve ülkesinin aydınlık geleceği için mücadele vermiş eşsiz lider, Geçmişimiz ve geleceğimizdir.

Onu anlamadan anmayı bırakıp gerçekten anladığımız zaman, Onu yakamızda taşıdığımız kadar fikir ve eylemlerimize taşıyabildiğimiz zaman, Onu özlediğimiz kadar özümsediğimiz zaman, Bizler çağdaş medeniyetlerinde üzerinde olacağız.

Varlığını ve yarınlarını kimlere borçlu olduğunu unutmayanlar için; Atatürkçü Düşünmek ve yaşamak, Atatürkçü olmak bir onurdur.

Tam Bağımsızlık, özgürlük ve Ulusal egemenlik temelinde geleceğe yürümek erdemdir. Ata’mızın bizlere bıraktığı evrensel değerleri ve O’nun devrimlerini korumaya, O’nun gösterdiği aydınlık yolda gururla ve azimle, yılmadan ilerlemeye kararlıyız.

Tarihsel gerçekleri silmeye çalışıp, yalan-dolanla ona saldırmaya çalışanlara bir kere daha sesleniyoruz: Atatürk’ün düşüncelerini, ilke ve manevi mirasını Türk Milletinin beyninden; sevgisini kalbinden silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

83 yıl sonra çözüm, Atatürk düşmanlarıyla yasal ve demokratik yollarla, güç birliği içinde mücadele etmektir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yani Ata’mızı bedenen aramızdan ayrılışının 83. Yılında daha bir sarsılmaz bağlılıkla, saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz! Ruhun şad olsun ATAM…”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
83.YILINDA NE DEDİLER?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!