Aile Bakanlığı’ndan 2 kardeşin istismarıyla ilgili açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya Elmalı’da istismara uğrayan iki kardeşin ‘çocuk istismarı’ suçundan tutuklanan anne ve üvey babasının tahliye edilmesine itiraz edildiğini açıkladı.

Elmalı’da 8 ve 11 yaşlarındaki iki kardeş, yaşadıkları istismarı resim ve mektupla anlatmışlardı. Çocukların babaannelerinin ihbarıyla istismarcı anne ve üvey baba önce tutuklanmış, sonra da tahliye edilmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. “Bakanlığımız avukatları tahliye kararına itiraz etmiş, sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur. Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz” denilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“6 Mayıs 2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklara psikososyal destek verilmeye başlamıştır. 

Yargılama sürecinin başlamasıyla Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk davada, anne ve üvey baba tutuklanmıştır.

5 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir. 5 Mart 2021 tarihinde Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur. 21 Mayıs 2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir.

Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aile Bakanlığı’ndan 2 kardeşin istismarıyla ilgili açıklama

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!