‘AKP USULÜ’ ATAMAYA TEPKİ YAĞDI!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akçaabat Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’ne yapılan AKP usulü “Adrese teslim” müdür ataması, eğitim camiasını karıştırdı.

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne yapılan atama Trabzon’da ki eğitim camiasını karıştırdı. Öğretmenlikten özel büroya görevlendirmesi yapılan ‘Müdür adayı!’, özel bürodan da Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne görevlendirdi. Bu görevlendirmeye meslektaşları itiraz edince; Mahkeme itirazı haklı bularak görevlendirmeyi iptal etti.

image 5
VİRA TRABZON HABER / TRABZON

Mahkeme kararına rağmen, ‘Müdür Adayı!’ bir kez daha Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı. Meslektaşları yeniden itiraz edince, mahkeme süreci yaşandı ve görevlendirme yine iptal oldu. 

‘Adrese teslim, ballı atama’ mahkeme engeline takılınca; bu sefer siyasi figürler devreye girip, Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 76.maddesini devreye sokarak, ‘Müdür Adayı!’ sınavsız bir şekilde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandı. ‘Müdür Adayı!’ şube müdürü olarak ataması yapılarak, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki engel ortadan kaldırıldı. Eğitim sendikalarından bu duruma tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Trabzon Şubesi, yayınladıkları yazılı açıklama ile yeterliliği bulunmayan ‘Müdür Adayı!’nın Mahkeme kararlarının ‘arkasını dolanarak’ atanmasına tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur ismi ile yapılan yazılı açıklamada:

yeni yon. resim 1

LİYAKAT DIŞI ATAMALARI ASLA KABUL ETMİYORUZ”

“Tuz kokar mı ? Kokmuş. Hukuk ile inatlaşırcasına, yargı kararlarının arkasından dolanarak yapılan atamalar kamu yönetiminde gelinen noktayı gösteriyor. İlimiz Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan örnek, istisnai ve münferit bir durum değildir. Maalesef atamalarda gösterilen keyfiyet, kamuoyunun da yakından izlediği gibi her kademede karşılaşılan bir uygulama haline geldi. Atamalar, görevin gerektirdiği liyakat, yeterlilik;  ilgili yasa ve mevzuatların aradığı koşullar gözetilerek yapılmıyor. Hakkaniyet ve eşitlik ilkesine uyulmuyor.

Anlaşılıyor ki Anayasa ve yasalara sadakat ve görevin gerektirdiği özellikler değil, siyasi proje ve amaçlara uygun emir komuta anlayışı içinde hareket edecek karakterler tercih ediliyor. Hatırlatmak isteriz ki bu kapıkulu anlayışıdır ve kimseye bir yarar sağlamaz.

Kamu otoritesi yaptığı her atama ve işlemle yurttaşlar arasında eşitlik ve hakkaniyet duygusunu güçlendirecek bir tutum ortaya koymalıdır. İdarenin yaptığı işlemlerde hukuka ve yargı denetimine tabi olması hukuk devletinin gereğidir. Aksi yönde yapılan her idari işlem atama yapılan makamı değersizleştireceği, kurumların itibarını zedeleyeceği gibi;  yurttaşların, özellikle de gençlerin ülkeye olan inanç ve aidiyet bağını örseleyecektir.

Eğitim Sen olarak her alanda hukukun, adaletin, eşitliğin hakim olduğu; liyakat ve yeterlilik ilkelerinin gözetildiği bir ülke savunusu ile yetkilileri uyarıyor, hukuka davet ediyoruz.” denildi…

“HAYRETLE VE İBRETLE İZLİYORUZ”

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, yaşanan bu sürece dair kişisel sosyal medya hesabından da yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Coşkun Dilber, yaptığı paylaşımda, “Sınıftan özel büroya… Özel Bürodan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendiril… Sonra bu görevlendirmeye haklı olarak itiraz edilsin… Mahkeme itirazı haklı bulsun… Görevlendirme iptal… Bir şekilde mahkeme kararı geçersiz kılınsın… Yeniden görevlendiril… Tekrar mahkeme kararı gereği görevlendirme sonlandırılsın…. Takiben izin, rapor ve 76. madde… 76. maddeden sınavsız şube müdürü atan… Şimdi sıra, yeniden ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilmede… Hayretle ve ibretle izliyoruz… Bu süreci işletmek için bunca çaba harcayanlar… Mücadelemiz, Trabzon’daki on binlerce, ülke genelinde yüzbinlerce eğitim çalışanı adına… Hukuk yakanıza yapışacak… Adalet bir gün herkese lazım olacak…” ifadeleri ile tepkisini gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
‘AKP USULÜ’ ATAMAYA TEPKİ YAĞDI!…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!