“AKP’NİN YÜZÜ,BU SAHİL YOLUNU GÖRDÜKÇE KIZARMALIDIR…”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 22 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılması planlanan ancak önceki gün dalgaların büyük zarar verdiği Kilimli Sahil Yolunda inceleme yaptı.

SÖZCÜ GAZETESİ’NDEN İSMAİL AKDUMAN’IN HABERİ.

Kilimli Sahil Yolu’nda dalgaların verdiği zarar ortadan kaldırılıp temizleme çalışmaları yapılırken, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz bölgede inceleme yaptı.

Yavuzyılmaz, yolun 2011 yılında ihale edildiğini ve 2013 yılında yapımına başlandığını ancak bir türlü hizmete sokulamadığını hatırlattı.

“ÜÇÜNCÜ KEZ DALGALAR BU YOLU YUTTU”

Yolun yapım tekniğinin ve kullanılan malzemenin yanlış olduğunu vurgulayan Deniz Yavuzyılmaz, şu ifadeleri kullandı:

* Bu güne kadar bu yolu 3 kez deniz yuttu. Çünkü yolun yapım tekniği yanlış, kullanılan malzemeler yanlış. Duble yollar yapıyoruz diye övünen Ak Parti’nin yüzü bu sahil yolunu gördükçe kızarmalıdır.

*Bu yol 3 kez yapılmaya kalkılınca devasa bir rant oluştu. Kış ayı ile birlikte yaşanan yağış ve Karadeniz’in dalgalarının yolu yutmasının nedeni ile de devasa bir kamu zararı ortaya çıktı.

*Şimdi bu yol yine yıkıldı ve ellerini ovuşturanlar tekrar bu yol yapılırken devasa karlar elde etmenin planını yapıyorlar. Yazıktır, günahtır, ayıptır. Böyle yol yapılmaz!

8a4d1170 ca7f 4b21 97af 177ff5c2c1aa

DENİZE SIFIR VE KORUMA TEDBİRLERİ ALINMAMIŞ

Sahil yolunun denize çok yakın bir şekilde yapıldığını belirten Milletvekili Yavuzyılmaz, yolu koruyan tedbirlerin de alınmadığını söyledi.

Sahil yolu inşaatının kotunun neredeyse denize sıfır olduğunu kaydeden Yavuzyılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“* Bu şekilde yol yapıldığında dalgalar gelip yolu yutuyor. Suçluyu Karadeniz’in dalgaları olarak ilan edecekler ancak suçlu yanlış yapım tekniğini kullananlar, yanlış projelendirme yapanlar, yanlış malzeme kullananlardır.

* Ve devasa kamu kaynağını yok eden, cebine indiren yandaş müteahhit ve onlarla birlikte kader ortaklığı, sır ortaklığı, menfaat ortaklığı yapan AK Partili yetkililerdir.

* Dalgaları kıracak tedbirlerin alınmaması, malzemelerin kullanılmaması nedeniyle büyük bir kamu kaynağı zararı bu yolda üçüncü kez yaşanıyor.

f83869aa c768 44e9 8b5f 0a6352ad1b93

“BU YOLDA BÜYÜK YOLSUZLUKLAR YAŞANDI”

Vatandaşın vergilerine yazık edildiğini dile getiren Deniz Yavuzyılmaz, yolun yapımında da büyük yolsuzluklar yaşandığını ileri sürdü.

Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay’ın bu yolla ilgili inceleme ve soruşturma yaptığını belirterek şunları söyledi:

“*Yolda yapılan hatalar ve yolsuzluklar Sayıştay yargısına taşındı. Üçüncü kez bu yol dalgaların karşısında sıfır kotunda hatalı bir şekilde yapılmaya çalışıyor ancak yapılan soruşturmaların sonucunda, bu yolsuzluklara rağmen kovuşturmaya yer yoktur kararı alınıyor.

* Sayıştay’ın yaptığı incelemeler ve soruşturmalarda bu yolda uygun malzemenin kullanılmadığı, uygun dolgunun yapılmadığı, kamyonların bu yola döktüğü hafriyatın içinde kullanılmaması gereken malzemelerin olduğu tespit edildi.

*Sonuç; yol üçüncü kez yapılıyor, üçüncü kez yanlış malzeme, üçüncü kez yanlış projelendirme, üçüncü kez yanlış yapım tekniği ve devasa yolsuzlukla birlikte yol yine dalgalara teslim edildi.

*Yolla ilgili çalışma yapılıyor ama kısa bir süre sonra dalgalar tekrar gelip dördünce kez bu yolu yutacağı da görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“AKP’NİN YÜZÜ,BU SAHİL YOLUNU GÖRDÜKÇE KIZARMALIDIR…”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!