ASBESTLİ GEMİ HAKKINDA BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Aliağa Tersanesi’nde sökümü yapılacak olan ve ‘asbest barındırdığı’ iddia edilen gemiyle ilgili Bakanlık’tan açıklama geldi: “Riskli durum yok”

ASBEST
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Brezilya donanmasına ait NAe São Paulo adlı savaş gemisinin Aliağa’da sökümü için izin verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar gemi için ‘asbest bombası’ diyor,kamuoyu endişeli…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Brezilya donanmasına ait NAe São Paulo adlı savaş gemisinin Aliağa’da sökümü için Sök Denizcilik adlı firmaya 30 Mayıs 2022’de izin verdiği ortaya çıktı.

Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, römorkörlar ile çekilecek geminin Rio de Janeiro’dan Aliağa’ya doğru yola çıkmak üzere olduğunu söyledi. Aliağa’da gemi sökümü ve diğer tersanelerdeki duruma dikkati çeken Ensari, “Gemi tamir ve bakımı gerek asbest ve tehlikeli madde maruziyeti açısından, gerekse de iş sağlığı ve güvenliği açısından Türkiye’nin kanayan yarasıdır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Brezilya gemisinin 600 ton asbestle İzmir Aliağa açıklarında sökülecek olmasına ilişkin iddialara yanıt verdi. Bakanlık, gemide tehlikeli, riskli herhangi bir durum tespit edilmediğini kaydetti.

ASBEST 1

İzmir Aliağa’da sökülecek Brezilya gemisine ilişkin Bakanlık’tan açıklama geldi.

NTV‘de yer alan habere göre, kamuoyunda oluşan kaygı nedeniyle gemi üzerinde uzmanların bir kez daha kontrol yaptığını bildiren yetkililer; gemide tehlikeli, riskli herhangi bir durum tespit edilmediğini kaydetti.

Geminin Türk karasularında da denetimlerden geçirileceğini vurgulayan yetkililer, “En ufak bir tehlikeli durum, risk söz konusu olursa gemi hiç tereddütsüz geri gönderilecek” ifadelerini kullandı.

Brezilya donanmasına ait geminin 600 ton asbest barındırdığı, bu nedenle çevreye ve insanlara zarar vereceği iddia edilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ASBESTLİ GEMİ HAKKINDA BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!