Avrupa’nın En Büyüğü Anadolu Efes !

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turkish Airlines EuroLeague Final-Four finalinde temsilcimiz Anadolu Efes, Barcelona’yı 81-86 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Lacivert-beyazlılar, bu sonuçla beraber 1996’da kazanılan Koraç Kupası’nın ardından ikinci kez Avrupa kupası şampiyonluğu yaşadı.

Anadolu Efes Antrenörü Ergin Ataman’da Basketbol’da Avrupa’nın bir numaralı organizasyonu olan EuroLeague‘de şampiyon olan ilk Türk antrenörü oldu.

Almanya’nın Köln kentindeki Lanxess Arena’da seyircisiz oynanan maç, karşılıklı basketlerle başladı. Oyuna üstünlüğünü koyan Barcelona, ilk çeyreği 22-15 üstün bitirdi.

İkinci çeyreğe 9-0’lık seriyle başlayan Efes, üç buçuk dakikada skoru 25-24’e getirdi. Temsilcimiz, son üç dakika kala Larkin’in sayısıyla 30-29 öne geçti. İlk yarı, Anadolu Efes’in 39-36’lık üstünlüğü ile bitti.

Üçüncü çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren temsilcimiz, periyodun bitimine altı dakika kala farkı 11 sayıya çıkardı. Efes, son çeyreğe 58-65 önde girdi. Heyecan içinde geçen son 10 dakikada üstünlüğü bırakmayan temsilcimiz, 81-86’lık skorla şampiyonluğunu ilan etti.

Fenerbahçe’nin 2017’de kazandığı şampiyonluğun ardından Turkish Airlines EuroLeague kupasını ikinci kez Türkiye’ye getiren Anadolu Efes, ikinci Avrupa kupası zaferini yaşadı.

1996 yılında Aydın Örs yönetiminde Koraç Kupası’nı kazanan lacivert-beyazlılar; 1993’te Saporta Kupası üçüncüsü, 2000’de EuroLeague üçüncüsü, 2001’de Suproleague üçüncüsü ve 2019’da EuroLeague ikincisi olmuştu.

Anadolu Efes’in 55 yaşındaki başantrenörü Ergin Ataman, bu sonuçla Avrupa’da mümkün olan tüm şampiyonlukları yaşamış oldu. 

O dönemki ismi Efes Pilsen olan Anadolu Efes’in 1996’daki Koraç Kupası şampiyonluğunda Aydın Örs’ün yardımcısı olan Ataman, Efes ile 2000 ve 2019’da Final-Four oynadı. 

Ataman, Montepaschi Siena ile 2002’de Saporta Kupası şampiyonluğu, Beşiktaş ile 2012’de EuroChallenge şampiyonluğu ve 2016’da Galatasaray ile EuroCup şampiyonluğu yaşamıştı.

Ergin Ataman: ”Türk halkına, şehitlerimize armağan olsun!”

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Anadolu Efes baş antrenörü Ergin Ataman şampiyonluğu Türk halkına ve şehitlere armağan ettiğini ifade ederek ”İlk önce Türkçe konuşacağım! Sözümüzde durduk! Kazanacağız dedik, kazandık!” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avrupa’nın En Büyüğü Anadolu Efes !

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!