”Azerbaycan Yönetimi Projeyi Uygun Görmedi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şuşa’ya dokuz derslikli bir okul yaptırmayı taahhüt ettiklerini ancak Azerbaycan yönetiminin bu projeyi uygun görmeyerek yeni ve farklı bir okul projesi hazırladığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Aliyev’le yaptığı görüşmenin ardından Devlet Bahçeli’nin “Şuşa’ya okul” projesi iptal edildi. Okulu MEB yaptıracak ve temelini de Erdoğan atacak.

Devlet Bahçeli, 16 Ocak 2021 tarihinde sosyal medyadan yaptığı bir açıklamayla, Karabağ zaferinin ardından Şuşa’ya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın girişimiyle dokuz derslikli bir okul yapılacağını açıklamıştı.

Bahçeli’nin açıklaması sonrasında projeyi hazırlayan ve kamuoyuyla paylaşan MHP, yapmayı hedeflediği okula Azerbaycan Ulusal Marşı’nın bestecisi ve Şuşa doğumlu merhum Üzeyir Hacıbeyli’nin adını vermeyi düşünmüş, söz konusu okulun temel atma günü olarak da 30 Ocak 2021’i planlamıştı. Proje için yardım ve bağışlar toplanmıştı.

AZERBAYCAN PROJEYİ UYGUN GÖRMEDİ

Bahçeli, önceki gün yaptığı açıklamada projenin Azerbaycan tarafından uygun görülmediğini açıkladı. Bahçeli, “Azerbaycan yönetimi, bizim bu projemizi uygun görmeyerek yeni ve farklı bir okul projesi hazırlamıştır. Elbette bu tasarruf en tabii haklarıdır, bize de saygı duymaktan başka bir seçenek kalmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Şuşa’ya yaptıracağı okul projesinden bu gelişmeler dolayısıyla vazgeçmiştir” dedi.

Bahçeli okul yapımı için toplanan yardım ve bağışların da gecikmeksizin ve aynısıyla iade edileceğini duyurdu.

ZİYA SELÇUK, ALİYEV’LE GÖRÜŞTÜ

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış Politika Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 27 Mayıs’ta Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanı’nı kabul ettiğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şuşa’ya yapacağı ziyarette Türkiye’nin hediye ettiği okulun temel atma töreninin programa dahil edildiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Azerbaycan Yönetimi Projeyi Uygun Görmedi”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!