Türk-İş kamu işçileri zam teklifini hükümete sundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplu sözleşme sürecinde ortak hareket eden Türk-İş ve Hak-İş, hükümete sundukları teklifte, kamu işçilerinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 liraya yükseltilmesini talep etti.

Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, hastaneler, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santralleri başta olmak üzere kamudaki 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2021-2022 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde süreç resmi olarak başladı.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız, iki konfederasyon tarafından hazırlanan ortak talepleri bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e iletti.

İşçi konfederasyonları, öncelikle kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin öncelikle 4 bin 800 liraya yükseltilmesini talep etti. Teklife göre toplu iş sözleşmesi imza tarihinden sonra işe alınanların taban ücreti de bu tutarın altında olmayacak. Bunun üzerine birinci yıl ilk altı ay için yüzde 20 oranında, diğer 6 aylar içinse enflasyon artı yüzde 3 refah payı talep edildi.

Türk-İş ve Hak-İş ayrıca toplu sözleşme kapsamındaki işçilere; her yılın mayıs ayında 1500 TL ve eylül ayında 1500 TL olmak ‘ek ödeme’ istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk-İş kamu işçileri zam teklifini hükümete sundu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!