Boğaziçi davasında 12 öğrencinin yurt dışına çıkış yasaklarının devamına karar verildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Adliyesinde, 25 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesinde gözaltına alınan 12 kişinin duruşması görüldü.

12 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında imza verme zorunluğu kaldırıldı. Öğrencilerin yurt dışına çıkış yasaklarının devamına karar verildi. Dava 28 Haziran’a ertelendi.

Eylem yasağı

Boğaziçi Üniversitesi ve girişinde 25 Mart’ta gözaltına alınan 12 kişinin yargılandığı davanın görüleceği İstanbul Adliyesi çevresinde eylem ve etkinlikler 1 gün süreyle yasaklandı.

Kâğıthane Kaymakamlığı, Çağlayan Adliyesi meydanı ve çevresinde gerçekleştirilmesi planlanan eylem, gösteri, toplanma, toplantı, basın açıklaması ve oturma eylemi gibi etkinliklerin 1 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı :

“Bu kapsamda ilgili kanun maddeleri ve buna ek olarak Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili hükümlerine istinaden genel sağlığın ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi adına Çağlayan Adliyesi meydanı ve çevresinde gerçekleştirilmesi planlanan eylem, gösteri, toplanma, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi vb. tarz eylem ve etkinlikler 03/06/2021 tarihinden itibaren 1 gün süreyle yasaklanmıştır.”

Ne olmuştu?

25 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi’nin de yer aldığı Hisarüstüstü Mahallesi’nde dört öğrenci “LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları” gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı. Aynı gün Boğaziçi Üniversitesi rektör atanmasını protesto eylemleri sırasında LGBTİ+ bayrağı taşıyan bir öğrenciye açılan disiplin soruşturması açıldı.  

25 Mart’ta gözaltına alınan 12 kişiye “toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet” suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün İstanbul Adliyesi’nde görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Boğaziçi davasında 12 öğrencinin yurt dışına çıkış yasaklarının devamına karar verildi!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!