“BU DOSYA TETİKÇİYLE KAPATILAMAZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Ses Gazetesi’nin Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Güngör Arslan’ın katledilmesinin yankıları sürerken Türkiye Gazeteciler Sendikası “Bu dosya tetikçiyle kapatılamaz” açıklaması yaptı.

TGC

Kocaeli Ses Gazetesinin Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Güngör Arslan’ın katledilmesinin yankıları sürerken Türkiye Gazeteciler Sendikası “Yolsuzlukları, rüşveti, kayırmaları yazan Güngör Arslan susturulmak için katledildi. Suikastın emrini verenlerin ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Bu dosya tetikçiyle kapatılamaz. Adalet ve İçişleri Bakanlarını göreve çağırıyoruz.” açıklaması yaptı.

Güngör Arslan, 19 Şubat Cumartesi sahibi ve yazı işleri müdürü olduğu Kocaeli Ses gazetesinin Cedit Mahallesi’ndeki ofisinde silahlı saldırıya uğramıştı. Ağır yaralanan Güngör Arslan, kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan saldırgan ise çok geçmeden silahla birlikte yakalandı. Kocaeli Valiliğinden “Olayı gerçekleştirdiği anlaşılan R.Ö. isimli şahıs, suç aleti tabancayla birlikte emniyet birimlerimizce yakalanarak gözaltına alınmış olup, bu menfur saldırının aydınlatılması için çok yönlü soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yapıldı.

Güngör Arslan son yazısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Kent Konut’un Kartepe’de yapacağı 502 konutluk Sağlık Kent işini yakın dostu Haldız İnşaat’a verdiğini yazmıştı. Arslan yazısında “Haldız’ın içine düştüğü ekonomik krizden kurtarmak için her şeyi göze alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kent Konut işini Haldız İnşaat’a verdi” demişti. Arslan “Bu iddialara cevap vermek zorunda Tahir Büyükakın” diye yazmıştı. Kocaeli Ses’e 20 Nisan 2020’de sabaha karşı saat 05.00 sularında yine silahlı saldırı düzenlenmişti. Gazeteye dokuz el ateş edilirken olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı. Daha sonra saldırıyı düzenleyenin İmperial Park Otelin sahipleri olduğu ortaya çıkmıştı. Arslan Ertuğ ailesine ait olan Imperıal Park Otelinin satıldığını ve oteli satanlarla alanların mahkemelik olduğundan bahsetmişti.

Ayrıca Kocaeli Zirve gazetesinden Tahsin Keskin de 15 Aralık 2021’de yazdığı köşe yazısına Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un kendisine “Güngör Arslan, benim hakkımda yazmaya devam ederse onu vuracağım” dediğini aktarmıştı. Arslan 2020’de kimliği belirsiz 6 kişi tarafından darbedilmişti. 

Türkiye Spor Yazarları Derneği de, İzmit’te öldürülen üyesi Güngör Arslan için bildiri yayınlayarak saldırıyı kınadı.

Yayınlanan bildiride, “Çok iyi bilinmelidir ki, insanlık dışı medyayı susturma girişimleri asla amacına ulaşamayacaktır.” denildi.

Yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“SUSTURAMAYACAKSINIZ

TSYD üyesi, SES Kocaeli İnternet Haber Sitesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Arslan, dün iş yerinde yaptığı haberi beğenmeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğramış ve yaşamını yitirmiştir. Saldırgan R.Ö. daha sonra suç aleti tabancayla birlikte yakalanmış ve göz altına alınmıştır.

Acımız büyüktür. İzmitli meslektaşımız Güngör Arslan’ı aramızdan alan bu cinayet aslında ifade ve basın özgürlüğünü hedef almıştır. Çok iyi bilinmelidir ki, insanlık dışı medyayı susturma girişimleri asla amacına ulaşamayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“BU DOSYA TETİKÇİYLE KAPATILAMAZ”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!