CDC, İki Doz Aşı Olanların Enfekte Olma İhtimalini Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

101 milyondan fazla insan üzerinde yapılan çalışmada, yeniden enfekte olma ihtimalinin 10 binde 1 olduğu bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) alınan verilere göre 18 yaşın üzerindeki kişilerin yarısından fazlasının iki doz aşı olduğu açıklandı. Toplam nüfusta bu oran yüzde 40 olurken, CDC ayrıca iki doz aşı olmuş kişilerin enfekte olma ihtimalini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde corona virüs ile mücadelede aşılama kampanyasında kritik bir eşiğin geçildiği açıklandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) alınan verilere göre, ABD’de 18 yaşın üzerindeki kişilerin yarısından fazlasının iki doz corona virüs aşısı olduğu belirtildi.

Ülkede 131 milyondan fazla kişinin iki doz aşı olduğu belirtilirken bu rakamın toplam nüfusun yüzde 40’ının iki doz aşı olduğu anlamına geldiği bildirildi.

05eNWEnsVUOYi5qI9rTzyg

‘Büyük Bir Kilometre Taşı’

Toplam nüfusun yüzde 49,5’inin en az bir doz Covid-19 aşısı olduğu belirtilen ABD’de, Beyaz Saray corona virüs müdahale ekibi düzenledikleri brifingde yüzde 50 aşılama eşiğini müjdeleyerek bunu “büyük bir kilometre taşı” olarak nitelendirdi ve rol oynayan bütün ABD’lileri kutladığını bildirdi.

‘Üç Farklı Aşı Kullanılıyor’

ABD’de corona virüs aşılamasında 3 farklı aşı kullanılıyor. Ülkede uygulanan aşı dozlarının yaklaşık yüzde 54’ü Pfizer – BioNTech (155 milyon 400 bin), yaklaşık yüzde 43’ü Moderna (121 milyon 80 bin) ve yaklaşık yüzde 3’ü de Johnson & Johnson (10 milyon 400 bin).

Beyaz Saray corona virüs müdahale ekibi tarafından yapılan açıklama ile aynı gün ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri yaptıkları yeni araştırmayı açıkladı.

İki Doz Aşı Olanların Enfekte Olma İhtimali

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) yayınladıkları yeni raporda, iki doz corona virüs aşısı olmuş kişilerin enfekte olma ihtimallerinin çok düşük olduğu belirtildi.

CDC raporunda, Nisan ayı sonunda ülkede 101 milyondan fazla iki doz aşı olmuş kişileri incelendiğini belirtirken aşı olmuş kişilerin Covid ile enfekte olma ihtimallerinin yüzde 0,01 olduğunu bildirirdi.

Aşıdan Sonra Hastaneye Kaldırılma İhtimali yüzde Bir

101 milyonun üzerinde iki doz aşı olmuş kişiden 10 bin 262’sinin enfekte olduğunu belirten CDC, bu kişilerin sadece yüzde 10’unun (yaklaşık bin 26 kişi) hastaneye kaldırıldığını ve yüzde 2’sinin (Yaklaşık 205 kişi) hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hayatını kaybeden yaklaşık 20 kişinin çoğunun 80 yaşın üzerinde olduğu belirtilirken, bu kişilerin beşte birinin Covid dışında bir nedenle hayatını kaybettiğinin altı çizildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CDC, İki Doz Aşı Olanların Enfekte Olma İhtimalini Açıkladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!