CHP, ÜSKÜDAR’DA HEDEF BÜYÜTTÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın yeni binası için açılış töreni düzenlendi.Soğuk havaya rağmen açılışa olan yoğun katılım ve ilgi dikkati çekti…

IMG 20220320 143335 edited scaled

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın yeni binasının açılışı dün düzenlenen tören ile yapıldı.

Göreve geldiği 2020 yılından itibaren yaptığı çalışmalar ile ülke kamuoyunda adı sık sık gündeme gelen CHP Üsküdar İlçe başkanı Suat Özçağdaş, İlçe Başkanlığı’na yeni bir İlçe binası kazandırarak,açılışını gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış törenine, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı,Gökçe Gökçen,Onursal Adıgüzel,Fethi Açıkel,Yüksel Taşkın,Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekilleri Gökan Zeybek,Mahmut Tanal,CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aksu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli,Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı,Belediye meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açılışını gerçekleştirdiği yeni ilçe binasını “Yeni İlçe Başkanlığımız sadece yeni bir bina değil! Aynı zamanda yeni bir siyasal tasarım da içeriyor! Yeni bir siyasal mekan tasarımı ile hazırlanan bu binada çocuklar, gençler, kadınlar, sivil toplum kuruluşları için alanlar bulunuyor.”  diye tanıtan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, burada yaptığı konuşmada;

Maalesef ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor! 20 yıllık AKP iktidarının ülkemizi soktuğu sosyal ve ekonomik krizler tüm yurttaşlarımızı derinden etkiliyor! Ülke bir tek adam rejimi altında inim inim inliyor. Bir açık hava hapishanesinde yaşıyoruz. Direncimiz, umudumuz, yaşam sevincimiz elimizden alınmak isteniyor. Anayasal haklarını talep eden her tür toplum kesimini, düşman görerek susturmak isteyen bir iktidarın yarattığı şiddet sarmalı içinde çıkacak bir yol arıyoruz. AKP iktidarının, artık açık bir baskı rejimine dönüştüğü somut bir gerçek olarak karşımızda duruyor.“dedi

suat edited

“Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yaklaşıyoruz!

“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yaklaşıyoruz” vurgusu yapan Özçağdaş,şunları söyledi:

” 100.yılına yaklaşmakta olan Cumhuriyet’imiz, 20 yıllık AKP iktidarının yanlış politikalarının sonuçları ile karşı karşıya. AKP iktidarı, Türkiye’nin içinde bulunduğu eşitsizliklerin ve adaletsizliklerin temelini oluşturmaktadır. Bu rejim, Türkiye’ye daha fazla baskı, daha fazla hukuksuzluk, daha fazla yoksulluk, daha fazla savaş ve acıdan başka hiçbir şey vadetmiyor. 

“Şimdi iktidar zamanı! İşte bu iktidarı Üsküdar’dan başlayarak kuracağız!

Cumhuriyet Halk Partisi, hem Türkiye’nin en örgütlü gücü, hem de kuruluşun ve kurtuluşun partisi. O nedenle, bugün önümüzdeki tarihsel görev, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve laikliğin karşı karşıya olduğu bu tehdidi, genlerimizde yer alan aydınlanmacı, devrimci ve toplumcu bir siyasetle aşmaktır.

Üsküdar, Türkiye’den farklı değil! Üstelik AKP’nin gözbebeği! 28 yıldır, Üsküdarı bu zihniyet tarafından yönetiliyor! Geride kalan AKP’li yıllar içinde, Üsküdar’ın İstanbul içindeki önemi erozyona uğramış durumda. Oysa Üsküdar, Anadolu’nun kapısı, İstanbul’un anahtarı!

Üsküdar’ımızı sömürdüler, aldattılar ve sahipsiz bıraktılar. Her yanı büyük bir tarih hazinesi olan, İstanbul’un incisi Üsküdar’ı bir keşmekeşe hapsettiler. Kültürüne, doğasına, tarihine, tarihi eserlerine hunharca zarar verdiler. Üsküdar’ı yolsuzluk batağına sapladılar, yağmaladılar.

Bu yağma ve sömürüye son vereceğiz! Üsküdar’da kamucu, toplumcu, halkçı bir belediyecilik istiyoruz. Sadece üzerinden geçilen, kent rantları ile yağmalanan değil, gülen, güçlenen, güldüren, yaşayan, kalkınan bir Üsküdar istiyoruz.

277006950 510389557322158 6958687532475462254 n edited

Üsküdar için yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz!

31 Mart’ta 150.188 olan oyumuz, Ekrem Başkanımız ile birlikte, 23 Haziran’da 183.671’e yükseldi. Artık Üsküdar’da bizim taban oyumuz budur. Üsküdar’ın Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetileceği günler yakındır.  Ancak bunun olabilmesi, Üsküdar’ın sorunlarına yenilikçi çözümler getirmekle, yurttaşlarımızla daha fazla iletişim ve etkileşim kurmakla, kısaca daha çok, daha etkin ve daha örgütlü çalışmakla mümkün!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi: Geçen zamana oranla, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız.

İşte yeni binamız bunun için bir araç. Kuşkusuz büyük bir adım ancak olması gerekenlerden sadece birisi. Önemli ama yeterli değil! Üsküdar için yeni filizlerin tohumlarını serperken, örgütümüze ve temsilciliğini üstlendiğimiz tüm yurttaşlarımıza yakışır yeni bir ilçe başkanlığının da sözünü vermiştik. Bugün, iktidar yürüyüşümüzde çalışmalarımıza, buluşmalarımıza ve ülkemizin geleceği için yeniden yeşerteceğimiz umutlarımıza  ev sahipliği yapacak yeni ilçe başkanlığımızın açılışını tüm örgütümüzle ve yurttaşlarımızla gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz.

Yeni İlçe Başkanlığımız sadece yeni bir bina değil! Aynı zamanda yeni bir siyasal tasarım da içeriyor! Yeni bir siyasal mekan tasarımı ile hazırlanan bu binada çocuklar, gençler, kadınlar, sivil toplum kuruluşları için alanlar bulunuyor.  Değerli İl Başkanım Canan Kaftancıoğlu ile başladı bu yolculuk. Projemize verdiği destek ile yola çıktık. Kuşkusuz bu bina için emek veren, destek veren yüzlerce kişi var. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Ancak bunlardan ikisini, covid nedeniyle kaybettiğimiz iki canımızı, İlçe Başkan Yardımcımız Ziya Akyüz’ü ve İl Başkan Yardımcımız Kemal Gülhan’ı minnet ve özlemle anıyorum. Onlar olmasaydı bu mümkün olmazdı. Burada bizimle olduklarını biliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun!

IMG 20220320 134323 edited scaled

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş‘ın açılış konuşmasının ardından sırasıyla söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı,Gökçe Gökçen,Onursal Adıgüzel,Fethi Açıkel,Yüksel Taşkın,Gamze Akkuş İlgezdi partililer ve vatandaşlara hitap ettiler.Soğuk havaya rağmen açılış törenine yoğun katılım ve ilgi dikkatleri çekti.

suat ozcagdas2 qgFP cover

SUAT ÖZÇAĞDAŞ KİMDİR?

Suat Özçağdaş, 1973 yılında İzmir’de doğdu. 1997 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olan ve bir süre aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışan Suat Özçağdaş, Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu, Türkiye Kızılay Derneği ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. 


2011 yılında karşılanmamış toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üreterek; insan, toplum ve gezegen için sürdürülebilir ve kaliteli bir yaşam sağlamaya katkıda bulunacak Sosyal İnovasyon Merkezi’ni kurdu. Suat Özçağdaş, Türkiye’nin ilk sosyal inovasyon merkezi olan SİM ile birlikte, halen farklı özel sektör kuruluşları ile sürdürülebilirlik, kurumsal gönüllülük ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmekte; kamu ve sivil toplum kuruluşlarına stratejik planlama, yönetim ve kapasite geliştirme desteği sunmaktadır. Sosyal inovasyonun gelişmesi ve tanınmasına yönelik yürüttüğü faaliyetlerin yanısıra sosyal girişimcilik alanında üniversitede eğitim vermektedir. 


Suat Özçağdaş, 1992 yılında üye olduğu Gençlik Kollarından başlayarak, 1993 yılında SHP Gençlik Kolları Genel Sekreter Yardımcılığı, 1996 yılında CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Adaylığı ve sonrasında çok çeşitli seçimlerde parti çalışmaları ile siyasal çalışmalara katkı ile devam etti. 2020 yılından itibaren Üsküdar İlçe Başkanı olarak görev yapan Suat Özçağdaş, evli ve bir çocuk babasıdır.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP, ÜSKÜDAR’DA HEDEF BÜYÜTTÜ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!