CÜBBELİ-SARIKLI VE MEHTERLİ MEZUNİYET!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Of İlçesi’nde, mezun olan 254 hafız için hazırlanan icazet töreninde mehter marşı eşliğinde yürütülen ‘Cübbeli-Sarıklı’ öğrenciler şaşkınlık yarattı.

image

Trabzon’un Of İlçesi’nde, hafızlığını tamamlayan 254 kişi için düzenlenen icazet töreni öncesi kentte “cüppeli ve sarıklı” bir şekilde mehter marşı eşliğinde tur atmaları şaşkınlık yarattı.

İstanbul’da geçen mayıs ayında Yeşil Cami İlme Hizmet Vakfı’nda hafızlığını tamamlayan 393 kişi için düzenlenen “icazet töreni” öncesi yüzlerce “cüppeli ve sarıklı” kişi, cami etrafında tekbirle yürümüştü. Görüntülerin bir benzeri ise önceki gün Trabzon’un Of İlçesi’nde kaydedildi.

icazet edited

Trabzon’un Of İlçesi’nde, eğitimlerini tamamlayan 254 hafız için icazet töreni düzenlendi. 


Of Müftülüğü tarafından Çarşıbaşı Büyük Camii’nde düzenlenen törende, hafızlık eğitimlerini tamamlayan ancak Kovid-19 salgını sürecinde mezuniyet töreni düzenlenemeyen 254 hafıza, icazet belgeleri verildi.
Of Belediyesi önünde toplanan 254 hafız, Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımı eşliğinde Çarşıbaşı Büyük Camisi’ne kadar yürütüldü. 

Çoğunluğu Trabzon dışından olan, Ülkemizin çeşitli yerlerinden, daha ziyade Doğu ve Güney Doğu Bölgesi’ndeki yoksul aile çocuklarından eğitim amaçlı Of İlçesi’ne gelen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve bölgede ki bir kısım cemaatlerin himayesindeki Kuran Kurslarının yurtlarında yatılı olarak eğitim aldıkları öğrenilen hafız adaylarının kent merkezinde ‘Cübbeli-Sarıklı’ bir şekilde yürütülmeleri şaşkınlıkla karşılandı.

301814

Törene, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, Trabzon Kuran Kursları Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Özdemir ile hafızların aileleri katıldı.

İstanbul Arnavutköy‘de bulunan Taşoluk Yeşil Camii Kur’an Kursu‘nda da icazet töreni yapılmıştı. Yüzlerce hafızın, sokaklarda cübbe ve sarıklarla ‘teşrik tekbiri’ getirerek yürüdüğü anlar İsmailağa‘ya yakın hesaplar tarafından “Şeriat is loading” notuyla paylaşılmıştı.

hafiz2

İCAZET NE DEMEKTİR?

İcazet (Arapça: الإِجازَهْ ijazah), “diploma” anlamına gelen bir terimdir. İlk defa 9. yüzyılda kullanıldığı bilinen ve ilk akademik derece olarak kabul edilmektedir. 9. yüzyılda, Medrese, Cami ve Bimaristan (Tıbbi okul) gibi yükseköğretim kurumlarının diploması olarak kullanıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CÜBBELİ-SARIKLI VE MEHTERLİ MEZUNİYET!…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!