Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Basın Özgürlüğü Karşıtları Listesi’ne Girdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Örgütü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Basın Özgürlüğü Karşıtları Listesi’ne dahil etti. RSF, Erdoğan için “Kendisini övmeyen medyadan hoşlanmıyor” tespiti yaptı.

RSF, en son 2016 yılında yayınladığı Basın Özgürlüğü Karşıtları Listesi’ni bu yıl yeniledi. Basın üzerinde baskı oluşturan liderlerin sıralandığı listede, bu yıl 37 devlet ve hükümet başkanının ismi yer aldı. O isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

RSF, Erdoğan ve Türkiye için şu değerlendirmeleri yaptı:

“OHAL, ERDOĞAN’A EŞİ GÖRÜLMEMİŞ SAYIDA GAZETECİYİ TUTUKLAMA FIRSATI VERDİ”

“Erdoğan, medyadan hoşlanmıyor. Daha doğrusu; medyanın itaatkar ve uysal olmasından, onu övmesinden hoşlanıyor. Eleştiriler, sadece her türlü kötüye kullanıma uygun Terörle Mücadele Yasası’yla değil ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçuyla da kovuşturmaya maruz kalıyor. Erdoğan, farklı siyasi ve ekonomik araçlarla hemen hemen tüm büyük medya gruplarını (özellikle de televizyonları) kontrol ediyor. Temmuz 2016’da başarısız bir darbenin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal, kendisine eşi görülmemiş sayıda gazeteciyi tutuklama ve 100’den fazla gazete, dergi, TV kanalı ve radyo istasyonunu kapatma fırsatı verdi.”

“HÜKÜMETE YAKIN OLANLARI KÖTÜ YANSITAN HABER RUTİN OLARAK SANSÜRLENİYOR”

Solcu, Kürt yanlısı, Gülen yanlısı, laik veya milliyetçi fark etmeksizin eleştirel olarak değerlendirilen herhangi bir gazeteci veya medya kuruluşu, kovuşturmaya tabidir. 2020’de yaklaşık 50 gazeteci, Yunanistan sınırındaki Suriyeli mültecilerin durumu veya Covid-19 salgınıyla ilgili haberleriyle bağlantılı olarak kısa süreliğine tutuklandı. Hükümete yakın önde gelen kişileri kötü yansıtan herhangi bir çevrimiçi haber de rutin olarak sansürlenir.”

LİSTEDE PUTİN, ALİYEV DE VAR

RSF’nin hazırladığı 37 kişilik listede yer alan isimlerden bazıları şunlar:

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah Al Sisi, Belarus Devlet Başkanı Alex Lukashenko, İran Dini Lideri Ali Humeyni, Suriye Devlet Başkanı Başar Al Asad, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un ve Mynmar’ın şu anki lideri Min Aung Hlaing.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Basın Özgürlüğü Karşıtları Listesi’ne Girdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!