Doğasına sahip çıkarken evi yandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Gökçesu mahallesinde ressam ve çevre aktivisti Gökçe Erhan’ın yaşadığı tarihi evde kafes balıkçılığına karşı yapacağı basın açıklamasına saatler kala yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede büyüdüğü evde bulunan Erhan son dışarı çıkarken itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında tarihi ev kullanılamaz hale gelirken birçok tablo ve sanat eseri kül oldu.

Adsiz Kopya

EV GERİ DÖNER AMA DENİZ DÖNMEZ

Yangından önce Erhan, evinin arka tarafında sesler duyduğunu belirtti. Jandarma, yangınla ilgili ‘kundaklama’ şüphesiyle inceleme başlattı. Çıkan yangına ve evini kaybetmenin acısına rağmen basın açıklamasını iptal etmeyen Erhan, gözyaşları içerisinde yaptığı açıklamada “Biz atalarımızdan kalan aile evimizi kaybetmiş olsak da bu geri getirilebilir bir şey. Ben bir ressam olarak oradaki her ayrıntıyı aynı şekilde resmedebilirim. Yanan evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez” dedi.

248387521 4454482874649641 6241568637968883262 n

KİMSE KAFES SAPLAYAMAZ!

Çamburnu Doğa Kültür Sanat Derneği, Sürmene Yeniçam Balıkçı Kooperatifi üyeleri ve bölge halkının katıldığı açıklamada, Erhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu projeler, geçimini balıkçılıkla sağlayan aileleri son derece olumsuz etkileyecektir. Kültür balığı tesisi için düşünülen bölge, görüntü kirliği yaratacak ve genel estetiği bozarak yerel turizmi etkileyecektir. Kafeslerde kullanılacak yemler, doğal ortamdaki deniz balıklarının besin zincirinin bozulmasına neden olacaktır. Denizlerde yakalanan küçük balıklar, çiftliklerde yem olarak kullanılacağı için küçük deniz balıkları soyları tükenmekte olacak ve hamsi kültürü tehdit altına girecek. Bu projeye kesinlikle karşıyız. Çamburnu’na kimse kafes saplayamaz.”

Yaşananlar sonrası, sosyal medyadan çok sayıda sivil toplum örgütü ve vatandaş Erhan’a destek ve dayanışma mesajları iletirken yangının aydınlatılmasını talep ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğasına sahip çıkarken evi yandı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!