ELEKTRİK ZAMLARI,HASTALARIN NEFESİNİ KESİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Solunum cihazına bağlı olarak evinde tedavi gören 600 bin civarında hastanın, tedavileri için harcanan elektrik kullanımlarının faturalardan muaf tutulması için bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Solunum

Yapılan son zamlardan sonra gelen yüksek elektrik faturaları vatandaşları canından bezdirirken; evinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören ve solunum yetmezliği güçlüğü çeken hastalar ve hasta yakınları da gelen yüksek elektrik faturaları sebebiyle nefessiz kaldı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, mağdur olan hastalar için konuyu TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirerek; çağrıda bulundu…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Türkiye’de 4 milyon solunum hastasından en az 600 binin evde cihazlara bağlı olarak yaşadığına dikkat çekerek, solunum cihazı kullanan vatandaşların tedavileri için harcanan elektrik kullanımlarının faturalardan muaf tutulması için bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

“EN AZ 600 BİN HASTAMIZ SOLUNUM CİHAZI KULLANIYOR”

CHP’li Kaya TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de KOAH, kalp yetmezliği, astım ve akciğer kanseri, kronik solunum yetmezliği gibi hastalıklarla mücadele eden 4 milyon solunum hastasından en az 600 binin evlerinde solunum cihazı kullandığını belirterek, “Bu Hastalarımız yaşamlarını devam ettirebilmek için bu cihazları her gün en az 16 saat kullanmak zorunda kalıyor, hatta bazı hastalar 24 saat boyunca solunum desteği almak zorundalar. Ağır hastalıkları nedeniyle zaten çalışamayan ve sıkıntı içinde olan bu insanlarımıza yüksek elektrik faturalarıyla bir sıkıntı daha eklenmemelidir.” dedi.

Ahmet Kaya CHP Trabzon Milletvekili scaled

“SOLUNUM CİHAZI KULLANANLARIN FATURALARI KATLANIYOR”

Yapılan araştırmalarda yalnızca solunum cihazlarının aylık 144 ile 230 kilovatsaate kadar elektrik tükettiğinin tespit edildiğine değinen Kaya, “Kademeli faturalandırmada limiti 240 kilovatsaat olarak belirlediler. Bunun yaklaşık 200-230 kilovatsaati sadece solunum cihazı için tüketiliyor. Bu nedenle solunum cihazı kullanan hastaların büyük çoğunluğunun elektrik faturaları %127 zamlı tarifeden faturalandırılmış oluyor.” dedi.

“TEDAVİ İÇİN HARCANAN ELEKTRİK FATURAYA YANSITILMAMALI”

Bu insanların Ağır hastalıkları nedeniyle zaten çalışamadıklarını ve bu nedenle imkanlarının kısıtlı olduğunu ifade eden Kaya, “Sağlık sorunlarıyla mücadele eden bu insanlarımıza bir sıkıntı da yüksek elektrik faturalarıyla eklenmemelidir. Solunum cihazı kullanan vatandaşlarımızın tedavi için harcadıkları elektriğin faturalardan muaf tutulması için ivedilikle bir düzenleme yapılmalıdır. Bu konuda hükümet temsilcilerini ve sorumluları göreve çağırıyorum.” dedi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ELEKTRİK ZAMLARI,HASTALARIN NEFESİNİ KESİYOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!