“EŞARİ KAFASI”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li İBB Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar’ın, Bektaşiler hakkındaki sözleri büyük tepki çekti.

AKP'li İBB meclis üyesi Muhammet Kaynar Bektaşilere hakaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AKP’li Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar’ın yaptığı konuşmada Bektaşiler hakkında söylediği sözler tepkilere yol açtı.

“AYNI BEKTAŞİLERİN HAYAT OKUMASI GİBİ”

Kaynar, konuşmasında, “Tahsislerle ilgili gelen talebin tamamını okumadı. Aynı Bektaşilerin hayat okuması gibi yarısını okuyarak bu işi geçiştirmeye çalışıyorlar” dedi. Kaynar’ın sözlerine üzerine tepkiler gecikmedi.

Tepkilerin ardından Kaynar, maksadını aştığını söyleyerek özür diledi.

İMAMOĞLU SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Kaynar’ın konuşmasına ait görüntülerini sosyal medyadan paylaştı.

İmamoğlu, paylaşmında şu ifadeleri kullandı;

“Ötekileştirme zihniyeti, bugün İBB Meclisi’nde vücut buldu. Üzüldüm. Oysa 2021, UNESCO tarafından dünyanın barış, kardeşlik ve hoşgörüsünün sembolü ilan edilen Hacı Bektaş Veli yılı ilan edilmişti.”

110120220006030668361

Konu ile alakalı bir tepki de, İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili Özkan’dan geldi.

Ibrahim Ozkan e1640622908956 edited

AK Partili üyenin devirdiği ilk çam değil!

TELE 1 ekranlarında Betül Begümhan Aydoğan‘ın sunmuş olduğu “Gün Ortası” programına konuk olan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da, AKP’li Muhammet Kaynar‘ın kullanmış olduğu ötekileştirme diline sert tepki gösterdi.

Muhammet Kaynar‘ın daha önce de Halk Ekmek Kuyrukları için de kurgu imasında bulunduğunu hatırlatan Özkan, “Bu, devirdiği ilk çam değil, kendisinin fikri neyse zikri de o ve tamamen bir eşari kafası” dedi.

İbrahim Özkan, AKP’li Kaynar‘a tepkisini şöyle dile getirdi:

“TAMAMEN BİR EŞARİ KAFASI”

“AK Parti Meclis Üyesinin bu ilk devirdiği çam değil. Daha önce Halk Ekmek Kuyrukları için de “bu insanların gerçekten ekmek mi beklediğini zannediyorsunuz?” diyen arkadaştır kendisi…İsmiyle müsemma diyemiyorum; İslam Peygamberinin ismini taşıyan bir insanın etmiş olduğu bu lafın bir kabul edilebilirliği yok.

‘Bektaşi gibi ayet okumak’ deyimi tamamen bir eşari kafasıdır, ötekileştirme, insanları dini, meşrebiyle ayrıştırmak, insanı insan olarak görmemektir. Maalesef, üzücü bir söylemdi. İlk başta özür dilememeye gayret etti ama daha sonra özür diledi.

Özür de dilese zihniyet bu maalesef.. Muhammed Kaynar isimli meclis üyesi bunu sürekli yapıyor. Fikri neyse zikri de o çünkü…Ve Halk bunları görüyor.” dedi

Bektaşilere hakaret eden AKP'li özür diledi

CHP’li Meclis Üyeleri Muhammet Kaynar hakkında suç duyurusunda Bulundu.

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman ve Bakırköy Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Cem Özbey, Muhammet Kaynar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda Kaynar’ın bu sözleri ile Bektaşileri ve Aleviliği aşağıladığı, hakaret ettiği vurgulandı.

Şüphelinin, hakaret içeren konuşmasını İBB Meclisi’nin canlı yayını sırasında söylediği, suçu alenen basın yolu ile işlediği, konuşmanın tüm ulusal kanallarda yayınlandığı kaydedildi.

 Kaynar’ın Hacı Bektaş Veli’ye ve hatırasına alenen basın yoluyla hakaret ettiği, Türk Ceza Kanunu’nun 216 ve 218’nci maddelerinin ihlal edilerek halkın bir kesimini; sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağıladığı vurgulandı.

Şüpheli tarafından Bektaşilik ve Alevilik üzerinden toplumun büyük bir kesiminin aşağılanmak istendiği belirtilerek Türk Ceza Kanunu’nun 77, 216 ve 122 maddeleri çerçevesinde suç duyurusunda bulunma zorunluluğunun doğduğu ifade edildi. Kaynar’ın cezalandırılması istendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“EŞARİ KAFASI”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!