Fas’tan İspanya’ya Yüzerek Göç Polis Engeline Takıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şortunun içine ve beline birçok plastik şişe yerleştirip Fas’tan İspanya kıyılarına yüzen göçmen çocuk, İspanyol polisi tarafından yakalandı.

Faslı göçmenlerin 17 Mayıs’ta saat 02.00’den itibaren başlattıkları ve Fas yönetiminin göz yumduğu düzensiz göç akınıyla Ceuta kentinin kuzey (Benzu) ve güney (Tarajal sahili) sınırlarından yüzerek ya da yürüyerek son iki günde 8 binden fazla kişi İspanya’ya geçti.

Uluslararası basına yansıyan görüntülerde, bir göçmen çocuğun şortuna ve beline yerleştirdiği plastik şişelerle yüzerek İspanya’nın Ceuta kentindeki El Tarajal plajına ulaşmaya çalıştığı görülüyor. ​Yüzerek kıyıya ulaşan çocuk sınırdaki duvarı tırmanmaya çalışırken İspanyol polisi tarafından yakalandı.

İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska’nın açıkladığı verilere göre, son 2 gün içerisinde Fas’tan Ceuta kıyılarına ulaşan 1500’ü küçük çocuk olmak üzere yaklaşık 8 bin göçmenin 5 bin 600’ü sınır dışı edildi.

İspanya topraklarında bulunan yerleşim bölgesi, Avrupa’ya giriş yapmak isteyen Afrikalı göçmenler için oldukça popüler bir güzergah.

Bölgeye polis, jandarma ve asker takviyesi de yapan İspanyol hükümeti, “Göçmen krizinden farklı olarak sınıra saldırı var” dediği mevcut durumun kısa sürede normale döneceğini savunuyor. (Sputnik)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fas’tan İspanya’ya Yüzerek Göç Polis Engeline Takıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!