Fatsa’da velilere tazminat ödenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki bir özel okulun mağdurları, iki yıl süren hukuk mücadelesini kazandı. Mektebim Okulları’nın Fatsa kampüsünün açıldıktan kısa bir süre sonra kapatılması ile ilgili olarak mahkeme, velilere maddi tazminat ödenmesine karar verdi, manevi tazminat talepleri ise reddedildi.

Mektebim Okulları, 2018 yılında Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde bir okul açmış; 70’e yakın Fatsalı veli, parasını ödeyerek çocuklarını kaydettirmişti. Ancak okul, eğitim vermeye başladıktan kısa bir süre sonra kapanmış; öğrenciler ortada kalmıştı. Mağdur ailelerin başvurusu üzerine açılan tazminat davasında Fatsa Asliye Hukuk Mahkemesi, yaklaşık iki yıl süren yargılamanın ardından, okulun velilere maddi tazminat ödenmesine hükmetti. Velilerin manevi tazminat talepleri ise kabul edilmedi.

Mağdur veliler ve avukatları Nur Hilal Gündüz, okulun kapanma sürecinde ve yargılama aşamasında yaşadıklarını ANKA Haber Ajansı’na anlattı.

Avukat Gündüz, Mektebim Okulları’nın, Fatsa’daki okulun kapanma sürecinde ve sonrasında sorumluluk kabul etmediğini ve okulun kendilerine ait olmadığını savunduğunu dile getirdi. Fatsa’daki okulun tabelasının bir gecede indirildiğini belirten Gündüz, “Velilere, ‘Biz okulu kapatıyoruz. Buradan nereye giderseniz gidin’ denildi. Öğretmen ve veliler ne yapacağını bilemeden ortada kaldı” dedi.

Okulun tanıtımına katılan üst düzey bürokratlardan hiçbir destek göremediklerini anlatan Gündüz, şöyle konuştu:

“Veliler her ne kadar davayı kazanmış olsalar da onlar için ödedikleri paranın iadesi, yaşadıkları mağduriyeti hiçbir şekilde karşılamıyor. Bu okul aslında tamamlanmadan açılan bir okuldu. Ne ısıtma sistemi ne elektrik ne güvenlik; bahçeleri, demirleri, kapıları bitirilmeden her türlü eksiği tamammış gibi kabul edilerek açılmıştı. Bu okulun açılmasına onay veren, bu yanlışlığı yapan kim varsa özür dilese daha iyi olurdu.”

“EĞİTİM DEĞİL, TİCARETHANE”

Çocuğunun bu süreçte psikolojisinin bozulduğunu belirten başka bir veli ise kaliteli eğitim vereceğini düşündükleri okulun ticarethane gibi görüldüğünü ve bu durumun kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

“ÇOCUĞUMUN SEVİYESİ DİPLERE İNDİ”

Bir diğer veli de “Çocuklarımız çok zor süreçten geçti. Çocuğumun seviyesi çok iyiyken diplere indi. Okulda yemekleri kestiler, ısıtmayla ilgili problem vardı. Çocuklarımız soğukta gitti okula. Evlerimizden ısıtıcı taşıdık, yemek taşıdık; ona rağmen bizleri yine de kapı dışarı attılar” diye konuştu.

“SOĞUK SINIFLARDA ÇOCUĞUMUZU OKUTTUK”

Bir başka veli, “Her şeyi göze aldık. Soğuk sınıflarda çocuğumuzu okuttuk. Sabrettik, maalesef sonuçta sahipsiz kaldık. Çocuğumuz mağdur oldu. Başarısı düştü. Derdimizi de kimse anlamadı. Davayı kazandık ama maalesef hakimi manevi zarar gördüğümüze inandıramadık” dedi.

Diğer bir veli de “Ben Sancak Grubu’na güvenerek çocuğumu okula seve seve verdim. Ama 2-3 ayda kapatıp çekip gittiler” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatsa’da velilere tazminat ödenecek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!