GAZETECİ SEDEF KABAŞ,GÖZALTINA ALINDI.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Sedef Kabaş, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle gece yarısı gözaltına alındı.

Gazeteci Sedef Kabaş, gözaltına alındı
Gece yarısı Polis nezaretinde evinden alınan Kabaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı.

Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş’ın Sarıyer’deki evine giderek gözaltına aldı. Televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındığı belirtilen Kabaş, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ardından Kabaş’ın 2 avukatının da Emniyet Müdürlüğü’ne geldikleri öğrenildi.

Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, “Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum” şeklinde paylaşım yaptı.

070834953 gazeteci sedef kabas gozaltina alindi 1

KABAŞ NE DEMİŞTİ?

Kabaş, kanaldaki programda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur.”

RTÜK DE İNCELEME BAŞLATACAK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabı üzerinden kanala inceleme başlatılacağını şu ifadelerle duyurdu: “TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın sayın cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk üst kurul toplantısında kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız”

TELE 1 yayın kuruluşunda,
Sedef Kabaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.— Ebubekir Şahin (@ebekirsahin) January 21, 2022

KABAŞ, İFADESİNİ TEKRARLADI 

Kabaş, soruşturma sonrası Twitter hesabı üzerinden programdaki ifadelerini tekrarladı:

“‘Öküz saraya çıkınca kral olmaz. Ama saray ahır olur.’ Çerkes atasözü.”

“Öküz saraya çıkınca kral olmaz. Ama saray ahır olur.”

Çerkes atasözü— Sedef Kabaş (@SedefKabas) January 21, 2022

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Kabaş’a açılan soruşturma ve gözaltı sonrası sosyal medyadan tepki yağdı.

O tepkilerden bazıları şöyle:

Davet edilse sabah gidip ifade verebilecek bir gazeteciyi gece yarısı baskınla göz altına almak, dil koparma naraları atmak, muhaliflere ağız dolusu küfürler etmek.
Bunların tamamı, korku toplumu yaratmak için yapılan hamleler. Amaç topluma korku yaymak #Sedefkabasyalnızdeğildir pic.twitter.com/6qea2Z9Aau— Eren Erdem (@erenerdemnet) January 22, 2022

Selçuk Tepeli’den sonra şimdi de Sedef Kabaş…
Sn.Cumhurbaşkanına hakaretin asla olamayacağı, düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken eleştiriler konusunda kendinizi yargı yerine koyup hapis cezası vermenizi de bekliyoruz!
Sizden korkan sizin gibi olsun!.. https://t.co/rGXNk5SQ3D— Uğur Dündar (@ugurdundarsozcu) January 21, 2022

Sedef Kabaş şu anda Vatan Emniyette gözaltında.

İfadesi sabah 10 gibi alınacakmış.

Davet edilse gideceği bilinmesine rağmen gece yarısı avukatına bile ulaşamadığı bir saatte gözaltına alınmasının tek bir sebebi var.

Korkutmak ve korku toplumu yaratmak.— Canan Kaftancıoğlu (@Canan_Kaftanci) January 22, 2022

Bu arada Sedef Kabaş’ın sesinde korkudan ziyade gecenin bu saatinde mesai yapmak zorunda bırakılan memurlar adına duyduğu üzüntü vardı bilesiniz….— Canan Kaftancıoğlu (@Canan_Kaftanci) January 22, 2022

Sedef Kabaş şu anda gözaltına alınıyor. Kendisine nedeni tam açıklanmamış, ama sanırım Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle Emniyet’e götürülüyor. Olacak şey değil! Çağrılsa sabah ifadeye gidebilecek bir gazeteci üzerinden bütün toplum sindirilmek mi isteniyor?— Merdan Yanardağ (@merdanyanardag) January 21, 2022

Bir atasözünü cımbızlayıp, Cumhurbaşkanına hakaret diye Sedef Kabaş cadı avı başlatanlara… Ülkenin kurtarıcısı ve kurucu Cumhurbaşkanı Atatürk’e defalarca küfür eden, keşke Yunan kazansaydı diyen Fesli Kadir Mısıroğlu na niye sessiz kaldınız???— selçukgeçer (@_selcukgecer) January 21, 2022

“Ama tabii sözkonusu olan bensem, iş değişir.”#SedefKabaş pic.twitter.com/h7vrYrOWhr— Can Dündar (@candundaradasi) January 21, 2022

EN ÇOK DAVA AÇAN CUMHURBAŞKANI 

Öte yandan gazetemiz yazarı Barış Pehlivan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı Ağustos 2021 verilerine göre en çok hakaret davası açan cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu ortaya çıktı.

Pehlivan’ın paylaşımı şöyle:

Hangi Cumhurbaşkanı kaç hakaret davası açtı?
Süleyman Demirel – 158 dava
Ahmet Necdet Sezer – 163 dava
Turgut Özal – 202 dava
Kenan Evren – 340 dava
Abdullah Gül – 848 dava
Recep Tayyip Erdoğan – 38 bin 581 dava…
(Ağustos 2021 verisi)— Barış Pehlivan (@barispehlivan) January 22, 2022

AVUKATINDAN AÇIKLAMA: MORALİ İYİ

Sedef Karabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, Gerçek Gündem’den Elif Yılmaz’a yaptığı açıklamada, “Şimdi ifadeye başlayacağız. İfadenin ardından da İstanbul Adliyesi’ne geçeceğiz” dedi. Kabaş’ın durumu hakkında da bilgi veren Poyraz “Kendisi moral olarak şu an gayet iyi. Karşımda oturuyor ve sağlık olarak da gayet iyi” diye konuştu.

Poyraz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

Emniyette Sedef Kabaş’ın ifadesi alınmaya başlandı. Öğleden sonra Çağlayan’daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na çıkacağız.

Emniyette @SedefKabas ‘ın ifadesi alınmaya başlandı.
Öğleden sonra Çağlayan’daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na çıkacağız.— Uğur Poyraz (@av_ugurpoyraz) January 22, 2022

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GAZETECİ SEDEF KABAŞ,GÖZALTINA ALINDI.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!