‘HAREMLİK-SELAMLIK MÜDÜR’ PROTESTO EDİLDİ…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-İş Sendikası, Bursa’da öğrencilerin “harem-selamlık” düzende oturması için talimat verdiği gerekçesiyle görevinden alınan Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın, görevine iade edilmesini protesto etti.

KADEM OZBAY
ANKA AJANS ZEHRA DEĞİRMENCİ / SİBEL KAHRAMAN

Eğitim İş Sendikası, Bursa’da öğrencilerin “harem-selamlık” düzende oturması için talimat verdiği gerekçesiyle görevinden alınan Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın, görevine iade edilmesini protesto etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Acaba hangi cemaatlerin etkisi var, hangi sendikaların etkisi var? Kimin baskısı ile görev döndürüldü?” dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ise “Eğitimde şeriat arzusuyla yanıp tutuşan bu müdürün kökleri çok daha derindedir ve dolayısıyla bu hadise, AKP’nin eğitimi kimlere emanet ettiğinin röntgenidir” diye konuştu.

Bursa Mithatpaşa Ortaoukulu Müdürü Haydar Akın, öğrencilerin “harem-selamlık” düzenine göre oturması talimatı vermiş, tepkiler üzerine görevinden alınmıştı. Akın, kısa bir süre içinde görevine iade edilmişti. Eğitim İş, iade kararını Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti.

Eyleme; Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız CHP Bursa İl Örgütü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği de katıldı. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, olayın ilk yaşandığı zamanda müdürün görevden alınmasının tamamen kamuoyunun tepkisini dindirmek amacıyla yapıldığını ifade etti.

“KUMPASÇI ARAYAN OKUL MÜDÜRÜNÜN GEÇMİŞİNE BAKSIN”

Yeni Akit gazetesinin olay sonrası üyelerini hedef gösterdiğine değinen Özbay, kendilerine “kumpasçı” denilmesine dair, “Kumpasçı arayan varsa müdür Haydar Akın’ın enteresan kariyer serüvenine bakabilir. Zira sendikamızın araştırmaları ortaya koymuştur ki, eğitimde şeriat arzusuyla yanıp tutuşan bu müdürün kökleri çok daha derindedir ve dolayısıyla bu hadise, AKP’nin eğitimi kimlere emanet ettiğinin röntgenidir” dedi.

Müdür Akın’ın kariyerine değinen Özbay, şunları söyledi:

“Haydar Akın, Osmangazi’ye bağlı Dürdane Köyü’nün okul müdürü iken açılan uydurma bir soruşturma sonucu, 2013’te ‘sürgün’ adı altında Bursa’da yönetici adaylarının en çok istediği Mithatpaşa Ortaokulu’nda görevlendirilmiştir. Değil sürgün, terfi kelimesinin bile az kalacağı bu usulsüz yer değiştirmeyi yapan dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın, görev süresinde dönemde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibat ve iltisaklı olduğu için yargılanması ise gözlerden kaçan, manidar ve vahim bir detaydır. Yani Haydar Akın’ı terfi adı altında Bursa’nın en merkezi devlet okullarından birine atayan eski İl Milli Eğitim Müdürü, FETÖ bağlantısı nedeniyle uzun süre tutuklu yargılanmıştır ve şimdilerde ise sağlık durumu nedeniyle yargılamasına tutuksuz devam edilmektedir. Kumpas arayanlar, Haydar Akın’ın gariban bir köy okulunda müdürken soruşturma bahanesiyle kentin en gözde okuluna atanmasına, bu atamayı yapan dönemin yetkilisinin 35 yıl hapis istemiyle yargılandığı terör davasına, Akın’ın harem selamlık eğitim isteme skandalından sonra dahi nasıl inatla göreve iade edildiğine bakabilir. Çünkü bilsinler ki bizim baktığımız yer tam burasıdır.”

Müdür Akın’ın verdiği talimatla uymakla yükümlü olduğu “okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılmasını” esas kılan Milli Eğitim Temel Kanunu’nu çiğnediğini hatırlatan Özbay, göreve iadeyle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı’nın kendi kanununu hiçe saydığını söyledi. Özbay ayrıca soruşturmanın adil biçimde sonlanmaması durumunda tüm hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

Snapshot 2

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Lale Karabıyık ise şunları söyledi:

“Müdür, bir talimat vererek inanılır gibi değil, çocukların ayrı oturmaları konusunda talebini belirtmiştir. Burada suç var.  Bu zihniyet, geçmişten gelen bir zihniyetin uzantısı.  Çocukları arkadaş olarak değil, çocukların birbirlerini karşı cins olarak görmelerini sağlamaya çalışan bir zihniyettir. Toplumda çocukları potansiyel suçlu olarak algılatmaya çalışan bir zihniyettir. Müdür bütün baskılardan sonra görevden alınmıştır. Aynı zihniyet, müdürü görevine iade etmiştir. Aynı zihniyet, müdürü korumaya çalışmaktadır.

Çocukların ve gençlerin üstün yararı, eğitimde önceliğimizdir. Çocukların ve gençlerin üstün yetenek inşası önemlidir. Fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracağız diyoruz. Ama işte bu zihniyetler, bütün bunları yıkan zihniyetlerdir. Gelecek nesilleri ideolojik olarak şekillendirmeye çalışan bir zihniyettir.

Müdürün göreve başlaması ile ilgili bir soru önergesini 28 Mart itibarıyla verdim. Bu zihniyette acaba hangi cemaatlerin etkisi var, hangi sendikaların etkisi var? Kimin baskısı ile görev döndürüldü?”

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ…

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘HAREMLİK-SELAMLIK MÜDÜR’ PROTESTO EDİLDİ…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!