İBB, O İNŞAATI MÜHÜRLEDİ!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SON DAKİKA!!! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Süleymaniye Camii’nin siluetini bozan olan İlim Yayma Vakfı tarafından inşa edilen yurt binası inşaatını mühürledi…

Suleymaniye Kapak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Süleymaniye Camii’nin siluetini bozacak olan İlim Yayma Vakfı tarafından inşa edilen yurt binası inşaatını mühürledi.

Son günlerde gündeme gelen ve Bilal Erdoğan’ın da başkanı olduğu İlim Yayma vakfı inşaatı için İBB, inşaatın durdurulmasını istemiş ve konu ile alakalı olarak Koruma Kurulu’na ‘acil kodu’ ile başvuruda bulunmuştu.

Muhur

İstanbul Fatih’te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı tarafından yapılan inşaat, Süleymaniye Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle günlerdir tartışılıyordu.

MÜHÜRLENDİ

İBB mühürleme işlemi için Fatih Belediyesine 3 günlük süre vermişti. Süre bugün doldu. İlçe belediyesi işlem yapmayınca İBB bugün 16.00 sıralarında inşaatı mühürledi.

Tepkiler üzerine geri adım atan vakfın inşaattaki iskele ve kalıpları söktüğü gözlemlendi.

İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

İnşaatın mühürlenmesi sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

”Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz.”

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İBB, O İNŞAATI MÜHÜRLEDİ!…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!