İmamoğlu: Toplam metro hattımız 260 kilometreye ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın 2 istasyonu hizmete açıldı.

Açılış töreninde açıklamalarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, Haziran 2019’da 233 kilometre olan İstanbul’daki toplam metro hattının 260 kilometreye ulaştığını söyledi.

12 durağa sahip Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın, Bahariye ve Masko istasyonları düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı devam eden hattın 2 istasyonunun hizmete alınma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bazı milletvekilleri, partililer ile davetliler katıldı.

İmamoğlu, 2024’e kadar 103 kilometre metro inşa edeceklerinin altını çizerek, “Bu hat 13 kilometre. Başakşehir, Küçükçekmece’yi, Bağcılar’ı Bahçelievler’i ve Bakırköy’ü içine alıyor. Günlük 500 bin insanımızı taşıma kapasitesine sahip olacak. Bu hatla birlikte, İkitelli-Ataköy arasındaki tek yönlü yolculuk süresi, 30 dakikaya inecek. Aynı zamanda sahille buluşabilen de bir hattımız olmuş olacak.” dedi.

Metro hattının tamamını 2022’de açacaklarını belirten İmamoğlu, bu hattın, Marmaray, Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir, Mahmutbey-Esenyurt, Kirazlı-Halkalı ve Yenikapı Atatürk Havalimanı hatları ile entegre olacağını açıkladı

10 gün ücretsiz

Konuşmaların ardından Ataköy-İkitelli Olimpiyat metro hattının, 2 istasyonluk bölümünün açılışı yapıldı. Kurdele kesiminin ardından Bahariye İstasyonu’na geçen protokol, İkitelli Sanayi İstasyonu’na kadar seyahat etti.

Öte yandan İBB Başkanı İmamoğlu, Bahariye ve Masko istasyonlarının 10 gün boyunca ücretsiz kullanılabileceğini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu: Toplam metro hattımız 260 kilometreye ulaştı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!