İMAMOĞLU,AKOM’DAN SON DURUMU PAYLAŞTI.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının dün olduğu gibi bugün de akşam itibarıyla 18.00’den sonra yine yoğun biçimde devam edeceğini belirterek bütün vatandaşları yapılan uyarılara uymaya çağırdı.

İmamoğlu: İstanbul’un bir sorumluluk haritası var, birilerine dönük ok fırlatmayı isteyen anlayışları görmüyoruz bile

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yaşanan kar felaketinin son durumu ile ilgili AKOM’da bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İmamoğlu İstanbul’da son zamanlarda görünen en yoğun kar yağışının yaşandığına dikkat çekerek “Ani bastıran, bu ani baskınla beraber bir anda kar yığını şeklinde olan, fırtınalı, gök gürültülü kar yağışını uzun süre boyunca yaşadık. Şu an itibariyle tedbirimiz daha büyümüştür” dedi. İmamoğlu, İstanbul’da ana arterlerde kapalı yol bulunmadığını söyledi.

60 KG KAR DÜŞTÜ

21 Ocak itibari ile kar yağışının yoğunlaştığını özellikle dün çok yoğun bir yağış yaşandığını dile getiren İmamoğlu “Özellikle saat 15.00 itibariyle Arnavutköy ve Eyüpsultan bölgesinde yoğun bir biçimde başlayan kar yağışı 18.00 sonrası İstanbul’un özellikle batı tarafında Başakşehir-Esenyurt-Küçükçekmece-Beylikdüzü-Büyükçekmece hattında çok yoğun etkisini gösterdi. 8 saatte metrekareye 60 kg kar düştü. Yağmur ölçüsü ile ifade ediyorum. Normalde 24 saatte bir yede 50 kg yağmur düştüğünde çok yoğun yağmur yağışı deriz. Biz bunu 8 saatte  kar yağışıyla elde eden bir bölge haline dönüştük” dedi.

1 METREYİ BULDU

Kar kalınlığının 80 cm’yi bulan noktalar olduğunu aktaran İmamoğlu özellikle  kuzey hattındaki bazı yığılmalarla yollarda bir metreyi aşan yoğunluklara ulaşıldığını kaydetti.

İmamoğlu şehir genelindeki ortama kar kalınlığının 30-35 santim arasında olduğunu söyledi.

İstanbul'da aralıklarla yağan kar hayatı olumsuz etkiledi ara yollar karla  kaplandı | Yozgat Bozok

VATANDAŞLARI UYARDI

Kar yağışının dün olduğu gibi bugün de akşam itibariyle 18.00’den sonra yine yoğun biçimde devam edeceğini belirterek bütün vatandaşları yapılan uyarılara uymaya çağırdı.

İmamoğlu “Belli bölgelerde özellikle kar yağışı yine etkili olacak. Yapılan uyarılara, bütün açıklamalara, bütün vatandaşlarımızın hassasiyetle uymasını istiyoruz. Lütfen bu akşam kar yağışı olduğunu bilelim. Belli noktalarda çok etkili olacak. Yarın ve bir sonraki gün de kar ihtimali var” dedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yaptığı duyuruları da paylaşan İmamoğlu  TEM otoyolunda,  Kuzey Çevre Yolu’nda ve D-100 kara yolunda aracını bırakmış olan vatandaşların araçlarını almalarına izin verileceğini belirterek yolların kapalı kalmasına neden olan bu araçların çekilmesinin görevlilerin işlerini kolaylaştıracağını kaydetti.

“TUZ STOĞU İLE İLGİLİ SORUN YOK”

İBB’nin 7 bin 421 personel, bin 582 araç ve iş makinesi, 30 adet kurtarıcı vinç ile sahada olduğunu yineledi. 133 bin 360 ton tuz stoğuna sahip olduklarını, 4 günde 54 bin ton tuz ve 21 ton solüsyon kullandıklarını açıklayan İmamoğlu “İBB’nin tuz stoku ile ilgili sorunu yok” dedi.

AÇIK OLMAYAN KÖY YOLU YOK

Silivri, Çatalca, Şile, Sarıyer gibi bölgelerde açık olmayan köy yolu bulunmadığını ifade eden İmamoğlu “Arnavutköy civarında şu an çalışmalar yoğun bir biçimde devam ediyor ki en yoğun kar alan bölgemiz. Burada çalışmalarımızla gün içerisinde hiç açılmamış yolumuz kalmayacak. Yolda kalmış araçların  bu süreyi uzattığını ifade ederim. Bir yandan araç çekme işlemi bir yandan da yolların açılma işlemini arkadaşlarım sürdürüyorlar.

Son dakika: İstanbul'da kar yağışı bu gece 22.00'den itibaren etkisini  gösterecek - GÜNCEL Haberleri

YETKİ ALANI TARTIŞMASI

İBB ve bazı kamu kurumlarının yetki alanları ile ilgili konuların ön plana çıkartılmak istendiğine dikkat çeken İmamoğlu “Bizim burada ilk günden itibaren yapmaya çalıştığımız şey senkronizasyonu sağlamak. Birbirinin açığına bakan değil katkı sunan anlayışla İstanbullunun bu zor koşullarda hayatını kolaylaştırma çabası içindeyiz. İBB olarak TEM, Basın Ekspres bizimle ilgili değil demeden katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

HADIMKÖY GİŞELERDE YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

D-100 Karayolu’nun çok yoğun bir bölge olduğuna dikkat çeken İmamoğlu  “Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar istikametinde uzun saatler uğraş verdiğimizi belirtmek isterim. Bu hatta açılmamış bir bölge kalmadı. Ve bütün akışı sağladık. Şu anda sadece Beylikdüzü TÜYAP bölgesinden Hadımköy gişeler güzergahında açma işlemleri devam etmektedir” dedi. Metrobüs hattının bütün gece çalıştığını anlatan İmamoğlu “Özellikle TEM, Mahmutbey ve Kuzey Çevre Yolu’nda mağdur olan uzun süre ulaşılamayan vatandaşlarımız olduğunu biliyorum. Valiliğimizin de paylaştığı  görüntülerde gördüğünüz gibi hem  Silahlı Kuvvetler’den hem diğer güvenlik güçlerinden, Karayolları ekipleriyle beraber  bizim kahraman  itfaiyecilerimiz uzun bir çalışmayla insanlara ulaşarak, erişerek onların ihtiyaçlarını giderme noktasında azami gayret gösterilmiştir” diye konuştu.

“KAPALI YOL YOK”

İmamoğlu şöyle devam etti:

* Allah korusun ki bir kötü haber almaksızın sadece mağdur olan vatandaşlarımıza  katkı sunma yollarını açma, onlara erişme hususunda titiz bir çalışmanın sürdüğümüzü  ifade edelim.

*İstanbul’un doğusundan batısına şu anda E-5 diye bildiğimiz D-100’den sahil yoluna kadar kapalı yolumuz yoktur. Ana arterlerde keza aynı şekilde kapalı bir yolumuz yoktur.

*Karın yoğunlaştığı Hadımköy örneğini verdiğim gibi Arnavutköy’ün  girişinde birkaç ana caddesinde şu anda çalışmaların sürdüğünü ifade edelim.

*Avrasya Tüneli’nde Asya-Avrupa gidiş istikametinin trafiğe kapalı olduğunu da duyuralım.”

EKMEK ÜRETİMİ VE SEVKİYATI SÜRÜYOR

İmamoğlu, Halk Ekmek’in ekmek üretimine devam ettiğini Cebeci Fabrikası’nda kar yağışı nedeniyle sevkiyatın biraz geciktiğini ancak daha sonra normale döndüğünü kaydetti.

Ekmek üretiminin ve dağıtımının devam edeceğini belirten İmamoğlu İSKİ ve İGDAŞ’ın da kesinti yapmayacağını söyledi.

65 BİN KUMANYA DAĞITILDI

İmamoğlu Bayrampaşa Otogarı ve Alibeyköy Cep Otogarı’nda bin 500’e yakın yolucuyu ağırladıklarını kumanya ve konaklama ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı. Kent genelinde yolda kalanlara 65 bin kumanya dağıttıklarını ifade etti.

“OK FIRLATMAYA ÇALIŞANLARI GÖRMÜYORUZ”

İmamoğlu, Alo 153 çağrı merkezine mahsur kalma ile ilgili çok yoğun bir talep gelmediğini de belirtti.

İstanbul’un bir sorumluluk haritası olduğunu hangi otobanın hangi karayolunun kime ait olduğunu belirli olduğunu ifade eden İmamoğlu şunları söyledi:

* Ama bu tür afet ortamlarında konunun bu olmadığını, böylesi bir konu üzerinden de birilerine ya da kurum, kuruluşlara dönük  ok fırlatmayı, onları yaralamayı isteyen bir takım söylemleri, anlayışları elbette duymuyoruz bile görmüyoruz bile.

*Ben yine buradan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında şu an bile bu masada birçok kamu kurum kuruluşunun temsilcisi var.

*39 ilçe belediyesinin de çalışanları olmak üzere her emekçinin emeğine sağlık, alın terine sağlık, büyük emek gösterildi.

*Senkronize çalışma çabası ortaya koyuldu. Bu anlamda hem valiliğimize hem Sayın Valimize de teşekkür ediyorum. Her an telefonun ucunda oldu karşılıklı.

*Gerçekten yıllardır çok nadir görülen bu denli kar yağışından mağdur olan vatandaşlarımızın var olduğunu bilerek, onlardan da özür dileyerek yine de çok hızlı bir zaman dilimi içinde sorunu ortadan kaldırdığımızı şimdilik ifade ederim.

BARAJLAR YÜZDE 54 DOLU

İmamoğlu şu an yüzde 54 civarında olan barajlardaki doluluk oranının kar yağışı ile yüzde 70’lerin üzerine çıkmasını beklediklerini de açıkladı.

TUZ DEPOSU VE HALK EKMEK ZİYARETİ

Bilgilendirme toplantısının ardından sahaya çıkıp, Cebeci’deki tuz deposu ve Halk Ekmek fabrikasını ziyaret eden İmamoğlu, yetkililerden bilgi aldı.

İmamoğlu, Halk Ekmek fabrikası çıkışında, ekmek büfesi önünde vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İMAMOĞLU,AKOM’DAN SON DURUMU PAYLAŞTI.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!