KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 kanalının canlı yayınına katılarak gündemde ki konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kemal Kilicdaroglu1

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İngiliz büyükelçisiyle görüşmesine ilişkin, “Katıldığı yemekten haberim vardı. Ekrem Bey önemli kararlar alırken genel başkana haber verir. Kaldı ki Ekrem Bey gidip dozerin başında mı duracaktı?” dedi. Erdoğan’ın kış mevsiminden çıkarken seçime gitmeyi tercih etmeyeceğini söyleyen CHP lideri, “Ben sonbaharda seçim olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 kanalının canlı yayınına katıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’nun İngiliz büyükelçisiyle görüşmesine ilişkin açıklama

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından öne çıkan satır başları:

Erdoğan, İstanbul’u kaybettiğini bir türlü içine sindiremedi. Çünkü İstanbul’un rantından yararlanıyordu. İstanbul’u Ekrem Bey’in kazanması onları hazmedemeyeceği bir kayıp oldu. Ekrem İmamoğlu kazanmanın ötesinde başarılı bir belediye başkanlığı performansı da sergiledi. Duran bütün metro yatırımlarının kaynağını bularak sözleşmelerini imzaladı. Belki dünyada böyle bir metropol yok. 10 ayrı yerde 10 ayrı metro inşaatını birden başlattı. Onların durdurduklarını başlattı. Yolsuzlukların da üzerine gitti. AK Parti’nin yönetiminde ya da kadın kollarında görev alan pek çok kişinin İBB’den dolar bazında burs alarak nasıl yurt dışına gittiklerini ve bunların belediyede çalışmadıklarını ortaya çıkardı. Bundan da rahatsız oldular.

“DOZERİN BAŞINDA MI DURACAKTI?”

Bunun yanı sıra müthiş bir yolsuzluk dosyaları vardı. İçişleri Bakanı devreye girdi, “yolsuzluk dosyalarını bize verin” dedi ve aldı. Hasırın altında bekliyor dosyalar. Bu olay bir değil, iki değil, üç değil. Ekrem Bey’in üzerinde baskı kurmaya çalıştılar. 

Her kar yağışından sonra kentte olağanüstü bir durum vardır. Katıldığı yemekten haberim vardı. Ekrem Bey önemli kararlar alırken genel başkana haber verir. Kaldı ki Ekrem Bey gidip dozerin başında mı duracaktı? Hayır, yönetecekti orayı. Binlerce kişi havaalanında sloganlar attı, Türkiye’nin itibarını sorguladı. THY’nin ne kadar yetersiz olduğunu gördü ama bunlar hiç konuşulmadı, Ekrem Bey’in yemeği konuşuldu. 

MOBESE AÇIKLAMASI 

Ben zaten “Telefonlarımız dinleniyor” diye söylüyordum ama izlendiğimizi de düşünemiyordum. MOBESE de gösterdi ki izleniyoruz. Bu da devletin parti devleti olduğunu gösteriyor.

GÜL, HAKSIZLIKLARA KARŞI “BU DOĞRU DEĞİL” DERDİ

Adalet bakanları çok fazla konuşmaz. (Abdulhamit Gül) Yeri zamanı geldiğinde haksızlıklara karşı “Bu doğru değil” diye söylerdi. Adalet reformu nasıl olacak diye açıkladılar ve bunların hepsi de doğruydu. Ama bunların hiç biri hayata geçirilmedi. Adalet Bakanı’nın gidişten rahatsız olup çekildiği söylendi.

Haber ici

DEVR-İ SABIK YARATILACAK MI?

Devr-i Sabık ifadesini doğru bulmuyorum çünkü devletin adaletle yönetilmesi lazım. Bir yolsuzluk varsa elbette savunacağız belgeleriyle gereği yapılır. Bunu bir intikam duygusu ile yapmak yanlış, intikam duygusu size olan güveni temelden sarsar. Biz bunu yapmayacağız, her şey adaletle olmalı. Bir devr-i sabık yaratmayla bir intikam duygusu ile devleti yönetemezsiniz. Önce siz kaybeder, topluma vaadettiğiniz huzuru sağlayamazsınız. 

ERDOĞAN KARŞIMA ÇIKSA REYTİNGİ ÇOK İYİ OLUR

Erdoğan karşıma çıkarsa reytingi çok iyi olur. İstediği soruyu bana sorabilir, benim ona soracağım 5-6 soru var ve dilerse önden verebilirim. İsterse cevaplarını prompterle hazırlasın. Ama karşıma çıkamaz.

İYİ PARTİ’DEN ÇIKAN FARKLI SESLER

Millet İttifakı’nda bir çatlak yok. Milletvekilleri elbette kendi görüşlerini söyler, biz saygı duyarız. Kimse kimseye mahkum ve mecbur değildir, bunu ortaya koymalıyız. İttifakı oluşturan bileşenler özgür iradeleriyle hareket eder. Kendi özgür irademizle ülkeye adaleti getirelim, parlamenter sisteme dönelim, hukukun üstünlüğünü sağlayalım amaçlarıyla bir araya geldik. Tüm partilerin kendi iç tüzüğü var ama ülkemizde bozulan dengeler var. Bütün bu dengeleri yeniden inşa edebilmemiz lazım, biz bu çıkışları demokrasi çerçevesinde değerlendiriyoruz. Önemli olan Genel Başkanların konuşmasıdır, milletvekillerinin değil. Biz Genel Başkanlar olarak gayet rahat konuşabiliyoruz bu da bizim açımızdan çok önemli. Millet İttifakı kendi içinde tutarlılığı olan görüş birliği sağlamış bir ittifak. Çok yakında altı lider bir araya geleceğiz. 

BUNLAR,GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK OLAYLAR

Kılıçdaroğlu, Samsun‘daki Atatürk Onur Anıtı‘na yapılan saldırıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. “Bunlar gündemi değiştirmeye yönelik olaylar” diyen Kılıçdaroğlu, “Perişan vatandaş, mutfağında yangın var. Bu gündemi değiştirmek için bazıları kalkıyorlar toplumun dikkatini belli bir yöne çekmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Ataturk Anitina saldiri

“AKIL TUTULMASI VAR”

Mustafa Kemal Atatürk ile bizim ne sorunumuz olabilir? Bu ülkeyi kurtaran kişi. Sadece bizim önderimiz değil aslında, bütün mazlum milletlerin önderi olan bir kişi. Yani hangi gerekçeyle bunu yaparlar? Bir akıl tutulması var.

Dediğim gibi gündemi değiştirmek, dikkatleri başka yöne çekmek için. Bunlar sağlıklı ruh yapısına sahip olan insanlar da değil.

Bu ülkede, yani işgal altındayken işgale direnen, toplumu örgütleyen, yani Gaziantep’inden tutun İzmir’ine kadar hemen hemen her alanda mücadele eden, siyasal ve ekonomik bağımsızlığı sağlamaya yönelik olağanüstü çaba harcayan, bu ülkenin minarelerinden ezan okunuyorsa onun sayesinde olan….Ya nasıl olur da bunu yaparlar? Akıl tutulması var. Ama bunların hiçbir önemi yok.

“BENZER OLAYLAR OLACAKTIR”

Bu ülkenin insanları Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Kurtuluş Savaşı’nın gazilerini, şehitlerini hiç unutmadılar, unutmazlar da zaten. Arada bir bu tür insanlar, meczuplar çıkıyor. Rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi ama asıl bunların amaçları farklı.

Kesinlikle bunu (provokasyonları) yapmak isteyeceklerdir. Benzer olaylar belli yerlerde de olacaktır. Ama hiç kimse, hiçbir vatanseverin yüreğinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgisini söküp çıkaramaz efendim, mümkün değil.

PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMALARI

Güçlendirilmiş parlamenter sistem metninde Cumhurbaşkanı’nın görevleri de var. Henüz ortada ittifak oluşturacak bir süreç de yok. Seçim kararı alındıktan sonra ortaya çıkacak bir tablo. Bütün bu çalışmalardan sonra Millet İttifakına evrilebilir.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI: SONBAHARDA SEÇİM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Ben sonbaharda seçim olacağını düşünüyorum. Karakıştan çıkarken bir seçimi tercih etmez Erdoğan. Tercih kendisine ait sonuçta, bu sandık gelecek milletin önüne. Vatandaşa duyurum sağduyulu olun, sokağa çıkmak için tahrik edeceklerdir.

Başkaları aday olmak istiyorsa buyursun gelsin. Millet herkese boyunun ölçüsünü versin. Bu tartışmalar artık geride kalmalı. Bir karabasandan Türkiye’nin kurtulması lazım. Bütün alanlar tahrip edildi. Duygular, adalet kurumu tahrip edildi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!