Kılıçdaroğlu: ”Ne Farkınız Var Mafyadan?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Konuşmasında “Ne olacak bu memleketin hali?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti” dedi.

Konuşmasında iktidara seslenen Kılıçdaroğlu, kayıp128 milyar doları hatırlatarak, “128 milyar doların üstüne çöküyorsunuz, mafya da çöküyor siz de çöküyorsunuz; ne farkınız var mafyadan?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Mafya liderleri bildiri yayınlıyorlar, o bildiride Cumhur İttifakı’na desteğiz diyoruz. Ama Millet İttifakı’nı da eleştiriyorlar. Yer altı dünyası bildiriyle Cumhur İttifakı’na destek veriliyor. Hırsızlık da aleni yapılıyor artık. Eğer bir ülkede soygun, hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı yapılıyorsa, arkasına siyasi destek almadan yapılmaz.”

“İktidara geldiklerinde yoksulluk olmayacak dediler, şimdi diz boyu. Yasaklar olmayacaktı, Türkiye bir yasaklar ülkesine döndü” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Bütün vatandaşlarımın, hangi partiden olursa olsun, hangi coğrafyada yaşarsa yaşasın yarın sandığa gittiğimiz zaman elimizi vicdanımıza koyup gitmemiz lazım. Hepimizin oturup düşünmesi lazım” diye konuştu.

Çay üretiminin başladığını ancak üreticilerin mevcut durumdan şikayetçi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Kota ve kontenjanın kaldırılması lazım. Çayda taban fiyat uygulaması olması lazım. Bir rakam açıklıyorlar ama bu tavan olarak anlaşılıyor, herkes onun altında satıyor. Çay ithalatı uygulamasına da son verilmesi lazım. Çay Türkiye’de kardeşim” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Hepinizin kafasında ciddi sorunların oluştuğunu biliyorum. Düşünen herkes gelişmelerden büyük kaygı duyuyor. Soru şu; Türkiye neden bu hale geldi? 19 yılın sonunda Türkiye neden bu hale geldi… Neden ayrıştırılıyor Türkiye? Hangi siyasi akıl bunu yapıyor. O siyasi akla, akılsızlık demek lazım aslında. Hoşgörüyü egemen kılmak varken neden insanlar ayrıştırılıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye bu kadar kirlenmemişti.

İktidara geldiklerinde yoksulluk olmayacak dediler, şimdi diz boyu. Yasaklar olmayacaktı, Türkiye bir yasaklar ülkesine döndü. Bütün vatandaşlarımın, hangi partiden olursa olsun, hangi coğrafyada yaşarsa yaşasın yarın sandığa gittiğimiz zaman elimizi vicdanımıza koyup gitmemiz lazım. Hepimizin oturup düşünmesi lazım.

‘Gençler, İstediğiniz Özgürlüğü Size Vereceğim’

Gençlere sesleniyorum. İstediğiniz özgürlüğü size vereceğim. Sabahın köründe kapınız çalınıyorsa onun polis değil, sütçü olduğunu anlayacaksınız. KYK’dan kredi almışlar, büyük kısmı işsiz. Erdoğan’ın iki eli onların yakasında. Onlara söz verdim, iktidara geldiğimizde faizlerin tamamını sıfırlayacağız. İş bulduktan sonra, sigortalı bir işe girdikten sonra belirli taksitlerle ödemelerine imkan sağlayacağız. 19 yılda yurt sorunu çözülemedi. En geç bir yıl içinde öğrenciler için yurt sorunu kalmayacak bitireceğiz bu sorunu.

2 milyon 400 bin hanede internet yok. Burada eğitim nasıl olacak? En geç iki yıl içinde internetsiz hane kalmayacak. Bu rezalete son vereceğiz. KPSS’de torpili bitireceğiz. Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, engelli kadrolarını tamamen dolduracağız.

Dijital ticaretin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Bir Melih Bulu gibi dramatik bir tabloyla karşı karşıyayız. Orada öğretim üyesi olmayı bile haketmeyen birini oraya reköt olarak atadınız. Üniversiteler de özerk olacak. Üniversiteler kendi rektörlerini kendi seçecek. Gençlere söz verdim, yaşadığınız kente asla ihanet edilmeyecek. Doğayı koruduğumuzu göreceksiniz.

‘Çat İthalatı Uygulamasına Son Vereceğiz’

Çay üretimi başladı, üreticiler şikayetçi. Ya çay kanununu neden çıkartmıyorsunuz? Rizeli kardeşim, AK Parti milletvekillerine çay kanununu sormuyor musunuz? Beceremiyorlarsa söz ben hazırlayacağım. Ama çay kanununu hazırlarken, çay üreticileri ile bir araya geleceğiz.

Kota ve kontenjanın kaldırılması lazım. Çayda taban fiyat uygulaması olması lazım. Bir rakam açıklıyorlar ama bu tavan olarak anlaşılıyor, herkes onun altında satıyor. Çay ithalatı uygulamasına da son verilmesi lazım. Çay Türkiye’de kardeşim. Geleceğim Rize’ye… Sizinle, kanaat önerlerinizle konuşacağım. Türkiye’nin sorunları nasıl çözülür anlatacağım. Çay konusunda Rize önemli bir bölgedir.

‘Yandaş Müteahhitlere Verilen Para Aksamıyor’

Karar alma konusunda oturup düşünemiyor iktidar. Kimse bu yanlıştır diyemiyor Sayın Erdoğan’a. Çünkü fırça yiyecek… Düşüncesini açıklayana hakaret ediyor. Böyle bir devlet yönetimi olmaz.

Esnafa ödenecek para 4 buçuk milyar lira civarında toplamda. Parayı nereden karşılayacaklar? Hazine tam takır, para yok. 128 milyar dolar da gitti. Yeni bir IBAN açsalar Kılıçdaroğlu var, el avuç açtınız diyecekler. En çok tüketilen ürünlere insafsız zam yapalım dediler ve karar aldılar. Akaryakıtta ÖTV’ye zam yaptılar. Karar alan o, her şeyden sorumluyum diyen o… Vatandaştan 12 milyardan fazla para toplanacak 7 ayda. Ama esanfa bir kezlik 4 milyar 600 milyon lira verecek. Diğer para cepte.

Yandaş müteahhitlere verdiği parayı hiç aksatmıyor. Benzine, mazota, LPG’ye insafsız zam yaptılar ama bir şey daha yaptılar, 5li çetenin de içinde olduğu elektrik dağıtım şirketine, devletin elektriğinden indirim yaptılar. 21 kişiye olağanüstü avantaj sağlıyorsun, esnafa gelince elin titriyor. Bunlar kesinlikle devleti yönetemiyor.

Pandemi sürecinde bir kanun çıkardılar 17 Nisan 2020’de. Fahiş fiyat artışı kurulu kurmuşlar. Siz yaptınız zaten bunu.

Öyle bir noktaya geldik ki, Türkiye’de bu güne kadar hiç karşılaşmadığımız olaylarla karşılaşıyoruz. Mafya liderleri bildiri yayınlıyorlar, o bildiride Cumhur İttifakı’na desteğiz diyoruz. Ama Millet İttifakı’nı da eleştiriyorlar. Yer altı dünyası bildiriyle Cumhur İttifakı’na destek veriliyor. Hırsızlık da aleni yapılıyor artık. Eğer bir ülkede soygun, hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı yapılıyorsa, arkasına siyasi destek almadan yapılmaz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kılıçdaroğlu: ”Ne Farkınız Var Mafyadan?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!