KILIÇDAROĞLU’NDAN “HELALLEŞME” ÇIKIŞI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Cumartesi günü sosyal medya hesabından yayınladığı video ile yaptığı “Helalleşme”çağrısını,bugün ki grup toplantısında da sürdürdü…

Geçtiğimiz Cumartesi günü,evinden çektiği bir videoyu kişisel sosyal medya hesabından paylaşarak,kamuoyuna seslenen ve “Helalleşme” vurgusu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı hem CHP’de hem de kamuoyunda tartışmalara neden olurken;Bugün ki grup toplantısında da benzer örnekler vermesi önümüzdeki günlerde nasıl karşılık bulacağı merak konusu…

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "helalleşme" kararı: "Yolculuğa çıkıyorum"

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Grup toplantısında “helalleşme”çağrısı üzerine yaptığı konuşma...

İz bırakan biri olarak anılmak istiyorum.”

Ben ülkemize iktidar olmaktan çok, iz bırakan başka biri olarak anılmak istiyorum. Bizden sonra gelecek 100 iktidarlar da bizim üzerimize bir şeyler ekleyerek yürüsün. Yaralarımızı sarmamız lazım. Biliyorum bazılarımız zorlanıyor bu konuyu konuşmakta. Yaralar hala açık ama yapacağız. Çocuklarımız, geleceğimiz için yaşayacağız. Bizim yaşadıklarımızı, milletimizin çocuklarını gelecekte yaşamayacak, yaşamamalı.

“Helalleşme ile hukuku karıştıranlar oldu.”

Helalleşme ile hukuku karıştıranlar oldu. Hukuk onun hesabını soracak. Bir de medyada bazılarının, ‘Ne güzel muhalefet zaten kazanıyor, ne gerek vardı bunlara’ demesine üzüldüm. Çünkü bunlar bu söylediklerimi strateji zannediyor. Ben gelecekte bu ülke çocuklarının ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Ne stratejisi? Hangi strateji evlatlarımızın geleceğinden daha önemli? Helalleşeceğiz dostlarım. Açık yaralar var, biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız ve başaracağız.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: İşi öyle bir boyuta getirdiler ki  muhalefeti de onlar kuracaklar

“Başı Kapalı Kızlarımızla, Roboski’yle Helalleşeceğiz.” 

28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Hukuk başka helalleşme başka. İnsanlara devlet tazminat ödeyecek ama bir taraftan da helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Mahalleleri gasp edilip sürülen romanlarla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Mahkemelerle süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz.

“Ahmet Kaya ile Helalleşeceğiz.”

Bugün Londra’ya göç etmiş en parlak beyinlerimiz ile helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile, Soma ile helalleşeceğiz. Darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede o insanlarımızla helalleşeceğiz. 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz, Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.

“Helalleşeceğiz dostlarım.”

Helalleşeceğiz dostlarım. Yakın gelecekte bir gün çocuklarımız geçmişe baktıklarında ‘Neler olmuş ama önümüze bakmayı bilmişiz, helal olsun onlara’ diyecekler. Laik, demokrat, insan haklarına saygılı, Atatürkçü bir ülkede yaşayan çocuklarımız birileri buna cesaret ettikleri için teşekkür edecekler bize. Bizim iktidarımızı konuşmuyorum ben. Bizden sonra gelecek 100 iktidara bir kapı aralıyorum ben. Doğru bir kapı açmamız lazım. Evet, bütün baskıyı biz yaşayacağız ama birinin bunu yapması gerekiyordu, nasip bize oldu. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KILIÇDAROĞLU’NDAN “HELALLEŞME” ÇIKIŞI!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!