”Lozan Barış Antlaşması Onurumuzdur”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi, Lozan Barış Antlaşmasının 98. Yıl Dönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

ADD Samsun Şubesi Başkanı Işık Özkefeli imzası taşıyan açıklamada Lozan Barış Antlaşmasının, Türkiye Cumhuriyetinin tapusu olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

”24 Temmuz 1923’de imzalanan, Lozan Barış Antlaşması ile emperyalizm, cepheden sonra masada da yenilgiye uğratılmıştı. Böylece; tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve üniter bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştı. Lozan, bu yönüyle; Anayasa’da vurgulanan ve “değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen” niteliklerin zeminini oluşturmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda belirtilen, “değiştirilmesi talep dahi edilemeyen” ilkeler; milli birlik ve bütünlüğümüzün güvencesidir. Türkiye Cumhuriyeti; üniter, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, laik ve demokratik bir ulus devletidir. Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür. Büyük Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışından sonra; siyaset eliyle, Cumhuriyetin temel nitelikleri, birer birer yok edilmektedir. Açıkça söylüyoruz ki bu bir emperyal oyundur.

Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizmin tarihteki ilk yenilgisinin sonucudur. Bugün, siyasal dinci bir sistem inşa edilmiştir. Milletimizin samimi ve temiz inançları sömürülerek siyaset yapılmaktadır. Kutsallarımız, dini inançlarımız hiçbir siyasi partinin tekelinde değildir.

Bugün Lozan’ı unutanlara, Lozan’ı unutturmak isteyenlere, gölge düşürenlere Lozan’ı hatırlatmak bizlerin yegâne görevidir. Lozan egemen kılınan bugünkü adaletsiz dünya sistemine ve buna bağlı olarak büyük devlet çıkarlarına ters düşen bir mücadelenin ürünüdür. Emperyalizmin, Sömürgeciliğin, Mandacılığın yenilgi belgesidir. Türkiye’de kim ki Lozan’ı eleştiriyor tartışma konusu yapmak istiyorsa Emperyalizmin emellerine hizmet ediyor demektir.

”Lozan Karşıtlığı, Bölücü Yapılanmalara Göz Yummaktır”

Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır. Bölünmek, parçalanmak ve emperyalizme yem olmaktır.

Lozan karşıtlığı; Atatürk’ün kurduğu ulus devlet modelinin, çağdaş kazanımların ve Cumhuriyetin niteliklerinin tasfiye edilmesidir.

Lozan karşıtlığı; hilafetin ve saltanatın geri getirilmek istenmesidir.

Lozan karşıtlığı; milli egemenlik yerine saray ve hanedan hâkimiyetini kabullenmektir.

Lozan karşıtlığı; millilik yerine ümmetçiliktir.

Lozan karşıtlığı; siyasal dinci bir devletin inşasına yüksek sesle  “evet” demektir.

Lozan karşıtlığı; çoklu hukuk sistemini benimsemektir. Hukukun üstünlüğünün yok edilmesidir.

Lozan karşıtlığı; bölücü, gerici, işbirlikçi, cemaatçi, tarikatçı, PKK ve FETÖ’cü vb. yapılanmalara göz yummaktır…

Lozan, Cumhuriyetimizin ve milletimizin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temeldir. Bu temelle oynamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılması ve yıkılmasıdır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz. Lozan karşıtlarının yürüttüğü, sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız…

”24 Temmuz Türkiye’nin Bağımsızlık Savaşımının Zaferi Olarak Tarihe Geçen Gündür

Unutulmamıdır ki; 24 Temmuz Türkiye’nin bağımsızlık savaşımının zaferi olarak tarihe geçen gündür. İşte bu tarihi dönemde, Lozan Antlaşması her zamankinden daha güncel ve daha önemlidir. Bu nedenle Lozan kazanımlarımızı canımız pahasına savunmaya ve korumaya dünden daha fazla kararlıyız. Lozan ve Cumhuriyetin tüm kazanımlarının dünde olduğu gibi bugünde takipçisi, savunucusu olacağımıza şimdi buradan ant içiyoruz.
98 yıl önce; Türk Ulusuna Bağımsız, başı dik ve onurlu bir devlet armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi Lozan Barış Antlaşmasının mimarları olan İsmet İnönü ve arkadaşlarını minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.
Uyarıyoruz; Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır. Atatürk’ün kurduğu Milli devletin tasfiyesidir. Orta çağ karanlığına teslim olmaktır. Hilafet ve saltanat heveslilerine biat etmektir. Bu emperyal oyunlara karşı, herkesi dikkatli olmaya; yurttaşlık sorumluluğu ile yasal ve demokratik yollarla mücadeleye çağırıyoruz… 

Her şeye rağmen Ulusal Onurumuz ve Cumhuriyetimizin Tapusu Lozan Barış Antlaşmasının 98. Yılı tüm Ulusumuza kutlu olsun…”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
”Lozan Barış Antlaşması Onurumuzdur”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Vira Trabzon ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!